Inmultirea liliacului prin butasi si lastari

 Liliacul sunt flori preferate de modă veche în climatele cu ierni reci, apreciate pentru grupurile lor de miros dulce de flori de primăvară. În funcție de varietate, liliacul este disponibil în nuanțe de violet, roz, albastru, magenta, alb și, desigur, liliac.

Inmultirea tufelor de liliac din butași este dificilă, dar cu siguranță nu este imposibilă. Luați butași de tufișuri de liliac din noua creștere de la sfârșitul primăverii sau  dela începutul verii. Luați mai multi butași pentru a vă crește șansele de succes. Luați butași dimineața când vremea este rece și planta este bine hidratată. Tăiați lungimi de 10-15 cm. Djn creștere nouă, fragedă. Îndepărtați frunzele inferioare de pe butași, lăsând două-trei frunze în partea de sus. Rădăcinile vor ieși din noduri - punctele în care frunzele au fost atașate de tulpină.

Umpleți un ghiveci cu pamant, nisip și turba . Umeziți ușor amestecul, apoi folosiți un băț sau degetul  pentru a face o gaură de plantare în amestec. Scufundați partea inferioară a tăieturii butasului în hormonul de înrădăcinare și plantați-l în gaură, apoi bateți amestecul de ghiveci ușor în jurul bazei tăierii, astfel încât să stea drept.

Udați butașii zilnic sau de câte ori este nevoie pentru a menține amestecul de ghiveci ușor umed.

Alte metode de inmultire a malinului sau liliacului le puteti vedea in videoclipul de mai jos :

Comentarii