Inmultirea Cyclamenului

 Plantele ciclamen sunt deseori oferite drept cadouri de Crăciun din cauza florilor lor de iarnă. Odată ce aceste flori se estompează, din păcate, multe dintre aceste plante devin gunoi, deoarece oamenii nu știu cum să le îngrijească în mod corespunzător. Plantele ciclamen bine îngrijite pot fi cultivate ani de zile și inmultite pentru a crea mai multe cadouri viitoare de Crăciun.

Plantele de ciclamen au nevoie de temperaturi reci între 18-21 ° C . Frunzele îngălbenite sau lipsa florilor pot fi un semn că temperaturile nu sunt satisfăcătoare sau că au prea puțină lumină solară; dar poate fi și un semn că planta trebuie împărțită și repotată. Ciclamenii au tuberculi sau bulbi .

Deci, când pot înmulți ciclamenul, întrebi? 

Înmultirea bulbilor de ciclamen trebuie făcută numai atunci când planta a intrat în stare latentă, de obicei după luna aprilie. Împărțirea plantelor cu ciclamină rezistentă trebuie făcută toamna. Ambele tipuri au bulbi similari și sunt înmultite în același mod. Înmulțirea ciclamenului este destul de ușoară. Când plantele ciclamen sunt inactive, tăiați orice frunziș. Dezgropați bulbii de ciclam și curățați orice pământ de pe ei. În acest moment, bulbii de ciclamen vor arăta oarecum ca un cartof .

Cu un cuțit curat și ascuțit, tăiați bulbul ciclamenului, asigurându-vă că fiecare bucată tăiată are un nod din care ar crește frunzele. După împărțirea bulbilor de ciclamină, plantați fiecare bucată în amestec de ghiveci , lipiți puțin deasupra nivelului solului.



Comentarii