Ingrasaminte naturale pentru trandafiri

 Cand si cum se fertilizeaza trandafirii

fertilizarea trandafirilor cu ingrasaminte naturale

Pentru a obține cele mai bune performanțe, trandafirii au nevoie de o sursă continuă de nutrienți pe tot parcursul sezonului de creștere. Trandafirii sănătoși nu numai că înfloresc mai bine, dar sunt mai capabili să reziste problemelor legate de insecte și boli.

Există multe tipuri diferite de îngrășăminte, deci poate fi confuz să știți cum și când să vă fertilizați trandafirii. Iată ce trebuie să știi pentru a profita la maximum de trandafirii tăi.

Nutrienții primari (macronutrienți) de care au nevoie toate plantele sunt azotul (N), fosforul (P) și potasiul (K).

Azotul încurajează creșterea sănătoasă și viguroasă a frunzelor. Deoarece capacitatea unui trandafir de a face flori rezidă în frunzele sale, frunzișul sănătos are ca rezultat mai multe flori. Prea mult azot va avea ca rezultat prea mult frunziș și mai puține flori, în timp ce insuficiența de azot are ca rezultat frunze galbene, creștere sternă și flori mai mici.

Fosforul promovează dezvoltarea sănătoasă a rădăcinilor și producția abundentă de flori. Un deficit de fosfor poate duce la căderea frunzelor, tulpini slabe de flori și muguri care nu se vor deschide.

Potasiul , denumit și potasiu, ajută trandafirii să se refacă atunci când sunt stresați de daune provocate de insecte și boli sau de condițiile meteorologice extreme. Lipsa potasiului poate duce la margini galbene ale frunzelor, tulpini de flori slabe și muguri slab dezvoltați.

Alți nutrienți: Pentru a prospera, trandafirii au nevoie de micronutrienți, inclusiv calciu, magneziu, sulf, bor, cupru, fier, mangan și zinc.

  • Compostul promovează sănătatea generală a plantelor, ajutând trandafirii să fie mai rezistenți la dăunători și boli. Amestecați în sol la momentul plantării sau aplicați un strat de 1 până la 2 cm în fiecare primăvară în jurul bazei plantelor de trandafir stabilite. 

  • Gunoiul de grajd poate fi prelucrat în sol la momentul plantării sau mulci plantele de trandafir stabilite cu un strat de un inch în primăvară. Asigurați-vă că gunoiul de grajd este bine îmbătrânit, astfel încât să nu ardă plante. Ceaiurile de gunoi de grajd, de asemenea, funcționează bine.
Mai multe in videoclipul de mai jos :
f

Comentarii