Inmultire tuia prin seminte

 Dacă sunteți în căutarea intimității, dar nu doriți priveliști obstrucționate ale unui gard din lemn, luați în considerare plantarea de arborvitae (Thuja spp.) - cu forma lor verticală, conică, care necesită îngrijire sau tăiere mică - în jurul proprietății dvs. 

Puteți achiziționa răsaduri sau exemplare bine cultivate din pepiniere, dacă aveți bugetul pentru aceastea, dar este, de asemenea, posibil să cresteti propriile dvs. tuia din semințe arborvitae . Va dura mai mult timp pentru a obține efectul pe care îl doriți, dar este, cu siguranță, mai prietenos cu bugetul.

Parcurgeți pădurile (sau curțile vecinilor, dacă sunt agreabile) din zona dvs. pentru tuia sănătoase și viguroase, care au aspectul dorit. Colectați conurile pe măsură ce încep să se maturizeze. Conurile conțin de obicei aproximativ 8 semințe, iar cel mai bun scenariu pentru germinare este de aproximativ 1 din 3 semințe, deci va trebui să permiteți cel puțin un con pentru fiecare două tuia pe care le doriți în cele din urmă în peisajul dvs. 

Colectați conuri din arborele sau copacii aleși într-o pungă de hârtie maro. Puneți punga într-o zonă însorită timp de două până la trei zile, ceea ce permite conurilor arborvitae să se usuce și face recoltarea semințelor reale mai puțin grea. Odată ce timpul alocat a trecut, scoateți conurile din pungă și scuturați-le peste un prosop de hârtie.

  1. Acoperiți fundul unui recipient mic de plastic cu un strat de mușchi umed de turbă. Răspândiți cel puțin 50 până la 100 de semințe peste mușchi de turbă, deoarece multe dintre semințe ar putea fi goale și nu vor germina. Apăsați ușor semințele în mușchi și acoperiți recipientul din plastic cu un capac etanș.


Comentarii

Postări populare

Ingrasaminte naturale pentru rosii

Metode naturale impotriva musculitelor negre

Bicarbonatul de sodiu pentru legumele din gradina

Bicarbonatul de sodiu la rosii

Legume care se planteaza in luna iulie

Cenusa la ardei si vinete

Cum sa ai tufe de fasole pline de pastai

Ce se planteaza langa ceapa

Lucrari la vinete - copilire, defoliere , legare

Piper la gaini si pui