Recoltarea semintelor de rosii

 Salvarea semințelor de roșii este o modalitate excelentă de a păstra o varietate care a funcționat bine în grădina dvs. Recoltarea semințelor de roșii vă asigură, de asemenea, că veți avea acel soi anul viitor, deoarece unele tipuri sunt mai populare decât altele și sunt oferite ciclic. Este ușor să salvați majoritatea semințelor și oferă beneficii economice, deoarece nu va trebui să cumpărați semințe pentru anul următor.

Salvarea semințelor de roșii este ușoară, dar sunt câteva lucruri de reținut. Dacă recoltați semințe hibride de roșii, rețineți că sunt soiuri dezvoltate, care nu vor crește adevărate din semințe în anul următor. De asemenea, este important să colectați din soiuri sănătoase, fără boli, care produc bine.

Procesul de salvare a semințelor de roșii începe cu o roșie coaptă, suculentă, proaspătă de pe viță. Colectați semințe de roșii la sfârșitul sezonului, când fructul este copt și gata. Unii grădinari pur și simplu taie roșia și stoarce pulpa pe o farfurie sau alt recipient. Pulpa trebuie să se usuce și apoi puteți separa semințele. O altă metodă este de a clăti pulpa într-un filtru .

Cea mai importantă parte a procesului de recoltare a semințelor de roșii este uscarea. Dacă semințele nu sunt uscate în mod corespunzător, acestea se vor mula și atunci toată munca ta va fi lipsită de fructe. Răspândiți semințele pe prosoape de hârtie pentru a absorbi umezeala într-un loc cald și uscat. Păstrați semințele până la primăvară într-un borcan de sticlă curat, cu un capac etanș. Semințele trebuie depozitate acolo unde este întuneric pentru a preveni stimularea foto-receptorilor lor, care le spun când este timpul să germineze. Acestea pot pierde vigoare sau nu reușesc să încolțească dacă sunt expuse la lumină.

Mai multe aici :

Comentarii