Plante aromatice la ghiveci - patrunjel, marar, rozmarin, busuioc, cimbru

 Plante aromatice in casa, la ghiveci

patrunjel, marar, rozmarin, busuioc, cimbru

Începeți să plantați semințe de pătrunjel sau de alte plante aromatice în interior la începutul primăverii, când începeți să simțiți căldura în aer, de obicei cu 6-10 săptămâni înainte de ultima dată așteptată de îngheț si puteți planta întotdeauna aceaste plante târziu.

Semințele de pătrunjel sunt cunoscute pentru rata de germinare scăzută și lentă. Poate să dureze până la 6 săptămâni pentru a germina și, uneori, mai mult. Așadar, așteptați 3-5 săptămâni pentru a vedea cum ies plantele . Pentru germinarea mai rapidă, înmuiați semințele peste noapte.

Semănați direct semințele cu o adâncime de 1-2 cm în recipientele dorite, deoarece pătrunjelul are o rădăcină lungă și nu-i place să fie transplantat, subțiați răsadurile pe măsură ce apar și devin înalte de 2 - 3 cm. Temperatura optimă de germinare este între 15 - 27 C . 

Pentru creșterea pătrunjelului în ghivece, alegeți o locație însorită sau parțial umbrită dacă locuiți într-un climat răcoros sau moderat cald.
Dacă locuiți într-un climat cald, păstrați planta într-un loc care primește parțial soare și umbră după-amiaza.

Udați pătrunjel regulat și uniform pentru a menține solul ușor umed, dar nu prea umed tot timpul. Nu lăsați niciodată solul să se usuce complet și evitați supraaparea pentru a preveni putregaiul!

Comentarii

Postări populare

Fertilizarea usturoiului, ingrasamant natural pentru usturoi mare

Ingrasamant cu drojdie pentru muscate si orhidee

Flori de apartament usor de intretinut

Ingrasamant cu drojdie pentru rosii

Bicarbonatul de sodiu la rosii

Cand se planteaza semintele pentru rasaduri

Otet pus în apa gainilor si puilor - beneficii

Drojdie pentru rasadurile de rosii

Cojile de ceapa - un excelent ingrasamant natural

Metode de ingrosare a rasadurilor