Metode de ingrosare a rasadurilor

 ingrosarea rasadurilor de rosii - metode si tratamente

cauzele alungirii rasadurilor

La nivelul cel mai de bază, răsadurile alungite sunt cauzate de lipsa de lumină. S-ar putea ca fereastra la care crești răsadurile să nu ofere suficientă lumină sau s-ar putea ca lumina pe care le folosești ca lămpi de creștere să nu fie suficient de apropiate de răsad. Oricum ar fi, răsadurile vor deveni alungite. Acest lucru se întâmplă datorită reacției naturale a plantelor la lumină. Plantele vor crește întotdeauna spre o lumină.

Din păcate, există o cantitate limitată de creștere pe care o plantă o poate face. Ceea ce câștigă în înălțime, se sacrifică în lățimea tulpinii. Drept urmare, obțineți răsaduri lungi și subtiri.


Răsadurile subtiri reprezintă o problemă din mai multe motive. În primul rând, răsadurile care sunt prea înalte vor avea probleme atunci când vor fi mutate în aer liber . Deoarece sunt subțiri , nu pot rezista la fel de bine față de evenimentele naturale, cum ar fi vântul și ploaia puternică. În al doilea rând, răsadurile cresc cu greu pentru a deveni plante puternice. În al treilea rând, răsadurile  pot fi mai predispuse la boli și dăunători.

După cum sa discutat mai devreme, cel mai bun mod de a preveni răsadurile alungite este să vă asigurați că răsadurile primesc suficientă lumină.

Mai multe despre cum puteti forta ingrosarea rasadurilor in videoclipul de mai jos :

Comentarii

Postări populare

Inmultirea crizantemelor

Ciuperci la borcan pentru iarna

Cultivarea usturoiului din seminte

Gogonele, gogosari si conopida la borcan

Fertilizarea usturoiului, ingrasamant natural pentru usturoi mare

Piper la gaini si pui

Otet pus în apa gainilor si puilor - beneficii

Flori de apartament usor de intretinut

Ingrasamant cu drojdie pentru muscate si orhidee

Inmultire tuia