Gardenia - ingrijire

 


Găsite în principal în aer liber în sud și crescute pentru florile lor parfumate și frunzișul frumos, gardenia ( Gardenia augusta / Gardenia jasminoides ) sunt arbuști ornamentali populari, care sunt cunoscuți pentru nevoile lor pretentioase. De fapt, în unele zone, gardeniile necesită o întreținere considerabilă.

Când creșteți un tufiș de gardenie în interior, trebuie să aveți în vedere faptul că necesită lumină puternică și umiditate ridicată.

Zilele uscate și scurte de iarnă vor fi probabil cele mai supărătoare, mai ales dacă tufa gardeniei nu are suficientă umiditate. Mutarea plantelor către ferestrele orientate spre sud și / sau completarea lor cu lumini de creștere sunt modalități bune de a îmbunătăți condițiile de lumină în timpul iernii.
Umiditatea ridicată este esențială pentru îngrijirea gardeniei interioare. Aerul uscat va face ca florile să înceapă să cadă din plantă. Există mai multe moduri de a crește umiditatea în casă , inclusiv utilizarea unui umidificator sau gruparea plantelor împreună pe tăvi de pietricele umede. Aburirea plantei gardeniei nu este recomandată, deoarece aceasta poate provoca probleme cu pata fungică a frunzelor.

Gardenia necesită fertilizare frecventă pentru a asigura o creștere sănătoasă a plantelor. Fertilizați lunar între aprilie și noiembrie folosind îngrășăminte special formulate pentru plantele care iubesc acidul. Aveți grijă să nu fertilizați excesiv plantele gardeniei. Prea mult îngrășământ poate duce la acumularea de sare, care poate deteriora arbustul. Nu fertilizați gardeniile în toamnă, ceea ce poate stimula creșterea. Această nouă și delicată creștere va muri rapid când va fi expusă la temperaturi reci de iarnă.


Comentarii

Postări populare

Ingrasaminte naturale pentru rosii

Metode naturale impotriva musculitelor negre

Legume care se planteaza in luna iulie

Cenusa la ardei si vinete

Bicarbonatul de sodiu pentru legumele din gradina

Bicarbonatul de sodiu la rosii

Cum sa ai tufe de fasole pline de pastai

Lucrari la vinete - copilire, defoliere , legare

Ce se planteaza langa ceapa

Piper la gaini si pui