Cu ce se curata tacamurile din inox ?

 


Producătorii de tacâmuri din oțel inoxidabil folosesc un aliaj de fier care conține cel puțin zece la sută crom. Acest lucru aduce un metal durabil, de înaltă calitate, rezistent la îndoire, rupere și deformare. Astăzi, sunt disponibile trei tipuri de tacâmuri din oțel inoxidabil: 18/10, 18/8 și 18/0. Cifrele arată procentul de crom și nichel conținut în aliajul de oțel inoxidabil. Primele cifre se referă la conținutul de crom, responsabil pentru proprietățile de rezistență la rugină ale veselei, în timp ce al doilea se referă la conținutul de nichel, care conferă ustensilelor strălucirea și finisajul asemănător argintiului. Setul tău de tacâmuri preferat poate părea elegant și strălucitor acum, dar haideți să înlăturăm visele. 

Cu timpul și utilizarea, tacâmurile din oțel inoxidabil sunt obținute să se întâmple și să se întindă. Și da, și mașinile de spălat vase participă la jocul captivant.Se știe că oțelul inoxidabil rezistă la coroziune în medii umede din cauza peliculei de suprafață inertă de oxid de crom, formată de aliaj. Fiind o barieră deosebită, rolul oxidului de crom este de a proteja metalul de sub el de atacurile cu oxigen. Și pentru a pune cireșea deasupra – se autovindecă atunci când este pășunată. Cu toate acestea, oțelul inoxidabil se corodează la expunerea la acizi duri sau soluții de bază. În timp ce majoritatea furculițelor și lingurilor au o rezistență perfectă la coroziune, lamele de cuțit sunt adesea realizate din oțel diferit, mai dur, oferindu-le o margine de durată. 

Dezavantajul, muchiile durabile ale cuțitului sunt predispuse la rugină, mai ales după spălări repetate în mașina de spălat vase. În afară de asta, lamele ascuțite s-ar putea toci în aparat, deoarece se ciocnesc de alte plăci sau de suporturi în timpul ciclului de spălare. 

 Datorită acidității sale ușoare, oțetul alb face minuni la curățarea și lustruirea pieselor din oțel inoxidabil. Iată exact cum să-l luminezi pe al tău: Umeziți o cârpă curată de bumbac cu oțet alb și îndepărtați ușor murdăria și pătați. Aplicați mai mult oțet dacă este necesar și dați un alt scrub argintării. Clătiți ustensilele sub apă fierbinte. Uscați mâinile cu un prosop curat și moale pentru a îndepărta eventualele filigrane. Curatarea tacamurilor din otel inoxidabil cu bicarbonat de sodiu Acesta este pentru petele obstinate cu care parcă nu le poți face față. 

Bicarbonatul de sodiu și săpunul de vase obișnuit reprezintă un remediu eficient pentru a elimina murdăria dură și petele întunecate. Respectați acest truc simplu și scoateți în evidență ustensilele voastre strălucirea ca nouă: 




 Timp necesar: 30 de minute. 

 Creați soluția de curățare. Amesteca 1 lingura de bicarbonat de sodiu si cateva picaturi de sapun de vase intr-un castron mic. Ambele ingrediente ar trebui să formeze o pastă groasă. Aplicați pasta pe ustensile. Folosiți o periuță de dinți veche și întindeți pasta peste tacâmuri. Scopul aici este de a aborda o singură piesă la un moment dat. În acest fel, vă asigurați că nimic nu este ratat și fiecare loc al ustensilelor este acoperit cu soluție de curățare. Tratați pe fața petele rămase. Da, unele pete pot rămâne după tratament. Aici oțetul (din nou) vine în ajutor. Amintiți-vă, odată ce ați reușit să slăbiți petele dure, devine mult mai ușor să le eliminați în întregime. Curățați-le cu o perie cu peri moi și oțet alb nediluat. Clătiți și uscați. Acum că au fost îndepărtate pătarile, tot ce a mai rămas este o curățare finală. Clătiți tacâmurile și ștergeți-le pentru a absorbi excesul de umiditate.

Mai multe, in videoclipul de mai jos :

Comentarii