Cum se curata si se foloseste vezica de porc pentru toba




 Toba de porc se poate face atat in stomacul de porc cat si in vezica urinara.

Vezica se ia de la porc , se goleste de continut i se spala bine. Apoi se prepara o solutie din 200 ml apa, 2 liguri de sare grunjoasa si 2-3 linguri de ote. Se lasa sa stea vezica in acest amestec cel putin o ora.

Apoi clatim si cu ajutorul unui pai de suc(pau pix fara pasta) se umfla vezica treptat pentru a-i mari volumul.

Noi taiem mai multi porci pe an si folosim vezica de la un porc la celalalt. Leg vezica cu ata , asa umflata, apoi o las sa se usuce la caldura, 2-3 zile. Desfac ata , o desumflu si o pun la congelator. Inainte de a o folosi, o tin in apa 30 de minute si ea devine foarte maleabila si elastica.

Mai multe, in videoclipul de mai jos :

Comentarii