Cum facem din nou paharele stralucitoare - indepartarea calcarului de pe pahare albicioase cu otet si bicarbonat

 


Sorbirea unei băuturi răcoritoare dintr-un pahar curat și spumant este unul dintre micile conforturi ale vieții. Este de scurtă durată, totuși, atunci când paharele tale sunt acoperițe cu o peliculă albă tulbure, făcându-le să pară murdare Dar, în loc să le ascundem în spatele dulapului, vă arătăm cum să curățați paharele tulburi folosind cele mai bune tehnici și produse pentru a oferi cele mai bune rezultate.

 Ce cauzează tulbureala , albirea pe pahare? Există două motive principale pentru 

Depuneri de apă dură 

 Apa tare conține un nivel ridicat de minerale naturale, care uneori se pot depune pe pahare .Săpunul nu poate spuma la fel de bine în apă dură, așa că aceste depuneri nu sunt întotdeauna curățate complet,.

Gravurare 
 Gravarea are loc atunci când părți ale sticlei sunt uzate și acest lucru se poate întâmpla datorită utilizării regulate, spălării și manipulării. Cu toate acestea, gravarea nu are loc peste noapte, așa că veți începe încet să observați zone mici din sticlărie care încep să pară puțin stralucitoare, destul de treptat. Din păcate, gravarea este o problemă care nu poate fi rezolvată cu ușurință și în unele cazuri,  zgârieturile pot fi permanente. 




 Veți avea nevoie de : 

Lavetă din microfibră 
Burete 
 Apă 
Detergent de vase sau sapun de rufe
oțet alb 
bicarbonat de sodiu 

Cel mai bun mod este să le spălați manual. Este cea mai blândă și totuși cea mai eficientă metodă de a vă îngriji paharele, precum și de a îndepărta orice peliculă inestetică. Dacă este făcută în mod regulat, această tehnică simplă de spălare ar trebui să fie suficientă pentru a preveni acumularea în continuare  Adăugați săpun Adăugați puțin lichid de spălat ușor în vasul pentru vase. 

Evitați utilizarea oricărui detergent dur pe bază de înălbitor sau detergent parfumat, deoarece acestea pot fi abrazive și pot deteriora sticla sau persistă pe suprafață. 
Se pune 2 l apa la fiert.
Se rade putin sapun de casa si se toarna apa fierbinte peste el. Mai adaugam o lingura de bicarbonat de sodiu si 50 de ml otet. Ideal ar fi sa folosim otet de mere dar poate fi inlocuit cu otet alb de 9 grade.

Se spala paharele cu acesasta solutie apoi se clatesc bine paharele cu apa rece.

Mai multe, in videoclipul de mai jos :

Comentarii