Reteta de balmos ardelenesc

 O reteta ardeleneasca traditionala de balmos.

Avem nevoie de 2 l de jantuiala . Jantuiala este de preferat sa fie mai veche, caci cea veche spre deosebire de cea proaspata, capata un gust acrior care ii va da balmosuluiu acel gust ideal si specific.

Se pune jantuiala fa foc mic sa fiarba intr-o oala mai incapatoare. Cand fierbe se adauga o jumatate de pachet de unt (82 % grasime) si aproximativ 300-400 de faina de malai sub forma conica. 

Se face o gaura in mijlocul fainii se pune cu polonicul jintuiala fierbinte din lateral si se lasa sa fiarba 10-15 minute la foc mic.

Apoi se amesteca bine. Se adauga 200 g cas proaspat sau branza sarata, 200 ml de smantana grasa si se amesteca bine. Daca este prea moale se mai adauga putina faina. Daca ati adaugat cas va trebui sa puneti si sare.

Mai multe despre aceasta reteta , urmariti in videoclipul meu  de mai jos:

Comentarii

Postări populare

Cand se planteaza semintele pentru rasaduri

Metode de ingrosare a rasadurilor

Gusa de porc , slanina cu boia si usturoi

Cand se pun semintele pentru rasaduri pentru solarii

Ridichi plantate in cofraje de oua

Plantarea morcovilor - cand se seamana morcovii

Branza - Cas in saramura la borcan pentru iarna

Legume care cresc la umbra

Ce le dau gainilor toamna pentru a se oua zilnic

Ce punem in butoiul pentru o varza murata gustoasa si fara floare ?