Ouă de prepeliță: beneficii importante pentru sănătate, nutriție și efecte secundare

 


Ouăle de prepeliță sunt ouă de prepelițe mici, bogate în nutrienți. Aceste păsări de talie medie se găsesc în Asia și Europa și sunt cunoscute științific ca Coturnix-coturnix japonica. Ouăle de prepeliță sunt benefice pentru sănătatea umană în multe feluri. Ele sunt utilizate în principal în medicina chineză pentru tratarea multor probleme de sănătate.

Ouăle de prepeliță sunt bogate în calorii (158), grăsimi totale (11 g), grăsimi saturate (3,6 g), colesterol (844 mg), sodiu (141 mg), proteine ​​(13 g), vitamina D (55 mcg) calciu ( 64 mg), fier (3,65 mg) și potasiu (132 mg) . De asemenea, sunt bogate în antioxidanți, seleniu, lecitină, iod și colină . 

Se știe că ouăle de prepeliță îmbunătățesc imunitatea, stimulează sănătatea oaselor, gestionează diabetul, promovează pielea sănătoasă și previn căderea părului. De asemenea, se pretinde că ajută la gestionarea depresiei și la îmbunătățirea sănătății sexuale și a vederii. Poate ajuta la tratarea tulburărilor respiratorii 

Practici medicinale antice implicau utilizarea ouălor de prepeliță pentru a trata astmul și bronșita. 

Un studiu publicat a constatat că un supliment alimentar cu ouă de prepeliță este eficient în atenuarea simptomelor rinitei alergice .  

Poate ajuta la tratarea alergiilor 




Ouăle de prepeliță pot ajuta la tratarea alergiilor din cauza prezenței ovomucoidului, un inhibitor al enzimei (tripsină).
Ouăle de prepeliță au fost implicate în gestionarea diabetului. Un studiu efectuat pe șobolani diabetici a arătat că ouăle de prepeliță reduc nivelul de glucoză din sânge și creatinine. De asemenea, a arătat efecte pozitive asupra funcțiilor rinichilor . 

Fierul este o componentă structurală importantă a globulelor roșii din sânge, care transportă oxigen către toate celulele corpului nostru. Ouăle de prepeliță sunt o sursă bogată de fier . Deficitul de fier poate provoca anemie . Prin urmare, includerea ouălor de prepeliță în dieta dumneavoastră vă poate îmbunătăți sistemul circulator. 

 Ouăle de prepeliță au de 5 ori mai mult potasiu decât ouăle de găină . Potasiul este un mineral esențial implicat în mai multe funcții importante ale organismului. Este un vasodilatator natural, astfel încât vă poate deschide și relaxa vasele de sânge . Acest lucru ajută la menținerea tensiunii arteriale sub control și reglează hipertensiunea. 

 Poate ajuta la detoxifiere 

O prăjitură de avocado și ouă de prepeliță ca parte a unei diete de detoxifiere.
Ouăle de prepeliță au fost folosite ca remediu casnic pentru tratarea gastritei de multe secole. Conțin antioxidanți și aminoacizi . Se spune că acești compuși refac celulele mucoase ale mucoasei stomacului. Se spune că consumul regulat de ouă de prepeliță poate ajuta la tratarea afecțiunilor abdominale, cum ar fi durerile de stomac și ulcerele gastrice. 

 Se spune că consumul regulat de ouă de prepeliță vă întărește oasele. Conțin nutrienți esențiali pentru dezvoltarea oaselor, cum ar fi vitamina D și lizina . Vitamina D reglează cantitatea de alte minerale implicate în sănătatea oaselor, cum ar fi fosforul și calciul . Astfel, includerea ouălor de prepeliță în dietă poate reduce riscul de osteoporoză. Se pretinde că acești nutrienți întăresc dinții și unghiile. Deoarece ouăle de prepeliță sunt o sursă bogată de proteine, ele pot ajuta la prevenirea unghiilor să devină casante. Consumul de coji de ouă de prepeliță bogate în calciu poate ajuta, de asemenea, la prevenirea deficienței de calciu.

Mai multe despre oule de prepelita, in videoclipul de mai jos :

Comentarii