La ce program se spală perdelele? Cum se spala corect perdelele ?

 

Înainte de a vă pune perdelele în mașina de spălat, va trebui să stabiliți din ce material sunt fabricate . Nu toate țesăturile sunt de fapt potrivite pentru acest tip de spălare. În majoritatea cazurilor, perdelele prezente în casele noastre sunt realizate din in, mătase, bumbac sau alte țesături sintetice . Stabilirea din ce material sunt fabricate perdelele nu numai că ne spune dacă pot fi spălate într-adevăr în mașina de spălat, dar determină și temperatura ciclului care trebuie setată. 

 Înainte de a începe ciclul, există un ultim lucru de luat în considerare: asigurați-vă că îndepărtați eventualele cârlige de perdele pentru a preveni ca acestea să se desprindă în mașina de spălat și să se strice.  Odată ce operațiunile preliminare s-au terminat și gata, veți fi gata să încărcați tamburul , având grijă să nu supraîncărcați mașina pentru a preveni sifonarea excesivă a perdelelor. Dacă perdelele care urmează să fie spălate sunt colorate, asigurați-vă că ați introdus un dispozitiv de prindere a culorii. În cazul în care mașina de spălat are un program specific pentru spălarea draperiilor, utilizați această funcție urmând instrucțiunile de pe etichetă și orice instrucțiuni suplimentare; dacă mașina dvs. de spălat nu are această caracteristică, vă recomandăm să spălați draperiile din bumbac pe un ciclu delicat la 30° cu uscătorul de centrifugare setat la 400-600 . 

Odată terminat ciclul, agățați perdelele să se usuce, evitând cutele excesive și având grijă să le călcați cât mai curând posibil, ideal când sunt încă ușor umede. Perdelele albe pot fi spălate la 40°, în timp ce draperiile sintetice transparente trebuie spălate la 30°; Perdelele de in si matase fac insa exceptie de la aceasta regula, fiind tesaturi mai delicate, acestea trebuie tratate ca atare.

Mai multe, urmariti in videoclipul de mai jos :

Comentarii