Cum spargem nucile mai rapid si mai usor

 


Majoritatea nucilor sunt destul de ușor de separat de coajă. Cu toate acestea, miezul de nucă și coaja sa exterioară și încrețită par adesea imposibil de separat. Iată câteva modalități bune de a sparge și de a decoji nucile și de a scoate miezul dintr-o singură bucată. 
 Nucile trebuie să fie uscate înainte de a le sparge. Dacă ai recoltat singur nucile, depozitează-le într-o grămadă mare într-o zonă bine ventilată, ca un garaj. Încercați să le țineți departe de umiditate pentru a evita mucegaiul și putrezirea. 

 Spărgător de nuci cu balamale sau cu arc 

Un simplu spărgător de nuci este făcut din două bucăți de metal sau lemn unite printr-o balama ca o ușă de casă. Puneți piulița lângă balama și prindeți tare. Succesul tău la spargerea unei nuci depinde de puterea ta personală și de robustețea balamalei .

Cuțit ascuțit 

Dacă aveți o mână fermă (și nu sunt copii mici în apropiere), puteți folosi un cuțit ascuțit pentru a deschide nuca și a scoate miezul dintr-o singură bucată. Videoclipul de mai jos demonstrează această metodă. Vârful cuțitului este plasat în cusătura sau balamaua nucului. Odată introdus, cuțitul este răsucit pentru a forța deschiderea cusăturii. Dacă se face corect, coaja nucii se va despica. Vă rugăm să aveți grijă dacă utilizați această metodă, deoarece este ușor ca un cuțit să alunece și să provoace răni. 

Folosirea unui congelator pentru a sparge nucile se bazează pe chimia apei care se transformă dintr-un lichid într-un solid. Puneți nucile într-o pungă de congelator și sigilați. Puneți punga sigilată în congelator timp de câteva ore. Apa prezentă în nuci și coaja lor îngheață. Apa se extinde pe măsură ce îngheață și astfel cojile se vor despica. Această metodă funcționează bine pentru nucile pe care intenționați să le utilizați pentru coacere sau gătit. Acest lucru se datorează faptului că expansiunea și contracția apei din nuci determină sâmburii să devină ușor moi și cu gust moale. Dacă utilizați această metodă și intenționați să mâncați nucile ca o gustare, va trebui să le prăjiți sau să le gătiți înainte de a le mânca.

Mai multe metode, urmariti in vdeoclipul meu de mai jos :

Comentarii