Curatarea aparatului de cafea natural cu otet, sare de lamaie sau bicarbonat

 

Menținerea unui filtru de cafea curat nu numai că arată bine, dar menține gustul de cafea cât mai proaspăt posibil. În timp ce înălbitorul si alte produse chimice din comert poate ucide majoritatea germenilor, poate fi, de asemenea, coroziv și poate deteriora părți ale mașinii. 




Aș sugera să folosiți metode cu ingrediente mai naturale. aparatul de cafea trebuie curățat o dată pe lună cu o combinație egală de oțet alb și apă. M-aș asigura că există un filtru în coș înainte de a începe procesul de preparare. Cel mai bine este să preparați combinația de oțet doar parțial, să opriți aparatul de cafea și apoi să lăsați amestecul să stea aproximativ 30 de minute. După ce ați terminat prepararea, turnati doar  apă su lasati cafetiera sa-si faca cilclul total , penteu a indeparta urmele. La final caltiti bine .Oțetul este prima alegere pentru mulți oameni, deoarece ucide peste 99% dintre bacterii și nu este dăunător dacă este ingerat.

Sucul sau sarea de lămâie este o altă alternativă excelentă pentru curățarea eficientă a aparatului de cafea de calcar. Aciditatea lămâilor este aproximativ egală cu a oțetului. Utilizarea sucului de lămâie este uneori de preferat în locul oțetului, deoarece este posibil să nu lase în urmă un miros atât de intens. Metoda de curățare cu suc de lămâie este similară cu cea a oțetului alb. Umpleți recipientul cu aproximativ o treime  apă si adaugati o lingurita de sare de lamaie.  Este recomandat să rulați un alt ciclu de preparare cu doar apă după curățarea cu sare lămâie. 

Bicarbonatul de sodiu este un alt mod natural, dar eficient, de a curăța o cafetieră. Unul dintre cele mai bune motive pentru a folosi bicarbonat de sodiu este că este o modalitate bună de a elimina mirosurile. Asigurați-vă că folosiți apă caldă și amestecați amestecul. Este important să vă asigurați că bicarbonatul de sodiu este dizolvat înainte de a porni cafetiera. Bicarbonatul de sodiu este în mod natural abraziv, dar mai sigur decât agenții de curățare puternici. Din acest motiv, bicarbonatul de sodiu poate fi folosit pentru a curăța petele care s-au acumulat pe oala de cafea, precum și pe mașină.

Mai multe, urmariti in videoclipul de mai jos :

Comentarii