Ar trebui să se înmoaie usturoiul înainte de plantare?

 

Iată câteva dintre avantajele pentru înmuierea usturoiului inainte de plantare.

 Înmuierea permite bulbului să capteze umiditatea mai repede, ceea ce duce la un sistem radicular mai mare înainte de iarnă. Înmuierea in apă ajută, de asemenea, la creșterea rădăcinilor, rezultând bulbi mai mari în timpul recoltării. 

 Usturoiul are trei probleme majore cu dăunătorii: ciuperci, acarieni și nematode. Se pretinde că o înmuiere într-un dezinfectant vindecă aceste probleme. Sunt sugerate o varietate de soluții de înmuiere, inclusiv peroxid de hidrogen, alcool , săpun, sare, apa de cenusa, bicarbonat de sodiu, extract de alge marine și, desigur, sare Epsom. Unii susțin că o înmuiere într-o soluție caldă este mai eficientă decât una rece și că îmbibările repetate sunt, de asemenea, mai eficiente.
Soluțiile prerzentate ar putea ucide un agent patogen care se află pe usturoi la momentul plantării, dar nu va proteja usturoil de infecție după plantare. Unii susțin că rădăcinile se dezvoltă mult mai repede după o înmuiere, permițând plantei să se înrădăcineze și să înceapă ciclul său de creștere înainte de începerea iernii. Este adevărat că usturoiul crește mai bine și mai mare dacă își dezvoltă un set bun de rădăcini înainte de iarnă

. Înmuierea usturoiului în bicarbonat de sodiu înainte de plantare vă va stimula cățeii. Va ucide bacteriile și alte boli fungice care pot afecta bulbii. De asemenea, va elimina acarienii care se pot ascunde în cățeii de usturoi. Prima înmuiere ar trebui făcută în apă la aproximativ timp de 10 minute, în timp ce o a doua înmuiere ar trebui să aibă loc după aceea. Puteți planta usturoi oricând de la mijlocul lunii septembrie până la sfârșitul lunii octombrie, dar cel mai bine este să începeți procesul cu câteva zile înainte ca pământul să înghețe.

Înmuierea usturoiului înainte de plantare este benefică în mai multe moduri. Ajută la prevenirea unor boli fungice și ucide acarienii care pot distruge o recoltă de usturoi. În timp ce consumul de usturoi nu este necesar, va ajuta la reducerea riscului de probleme. Cu toate acestea, dacă nu vă place să vă înmuiați usturoiul înainte de plantare, îl puteți crește oricând fără înmuiere.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :


Comentarii