Cele mai bogate surse de COLAGEN!

10 cele mai bune alimente de consumat pentru un impuls de colagen

Iată cele mai bune 10 alimente bogate în colagen pe care să le adăugați la tiparul dvs. de alimentație pentru a vă crește aportul.


1. Bulion de oase de vită

Bovinele – sunt una dintre cele mai importante surse de colagen de pe piață. Și dacă sunteți în căutarea pentru mai mult colagen de tip I (tipul de colagen care joacă un rol important în sănătatea pielii, părului și unghiilor), atunci bulionul de oase de vită este o alegere demnă, deoarece este o sursă excelentă de colagen de tip I.


2. Pui cu piele

Când femeile de vârstă mijlocie (cu vârste cuprinse între 39 și 59 de ani) au luat suplimente orale de colagen făcute din cartilaj de pui, acestea le-au îmbunătățit liniile fine, ridurile, picioarele de ciorb și elasticitatea pielii, conform unui studiu din 2019 . Așa că, dacă doriți o abordare care să primească alimente, alegeți puiul pe piele. Sau, dacă îți place puiul măcinat, întreabă-ți măcelarul dacă puiul măcinat include pielea și, dacă nu, roagă-i să ți-l macine din coapse sau sâni pe piele.


3. Bulion de oase de porc

O altă sursă comună și bogată de colagen sunt produsele secundare porcine sau porcine. Interesant, colagenul de porc seamănă foarte mult cu colagenul uman, motiv pentru care este adesea folosit în mediile de îngrijire a sănătății pentru repararea și întărirea pielii, rănilor și tendonului.



4. Sardine

Spre deosebire de alte surse animale de colagen, colagenul de pește este concentrat în oase, piele și solzi. Așadar, dacă parcurgeți întregul traseu alimentar pentru colagen, alegeți un pește în care veți mânca de fapt majoritatea sau tot peștele, cum ar fi sardinele. De asemenea, dacă gătiți celălalt pește, cum ar fi fileurile de somon, cu pielea și apoi mâncați pielea, ar trebui să obțineți și un pic de colagen din asta.


5. Carne de organe

Colagenul de tip I este concentrat în mod natural în organe. Dacă organele animalelor, cum ar fi ficatul, inima, creierul și rinichii, nu fac parte din dieta dvs., nu vă faceți griji: există și alte modalități de a introduce colagenul de tip I în dieta dvs., deoarece se găsește și în piele, oase și ligamentele.


6. Băuturi infuzate cu colagen

Da, bulion de oase, dar am acoperit-o deja. Gândiți-vă: apă cu colagen, latte cu colagen și smoothie-uri cu colagen. Băuturile cu colagen hidrolizat sunt ușor digerate și bine absorbite în organism, conform cercetării publicate în 2019 în revista Molecules . Dar ce este colagenul hidrolizat? Este o formă de supliment de colagen, adică molecule mai mici de colagen, numite peptide, care au fost extrase din sursa lor originală (pui, carne de vită, pește etc.). Puteți adăuga propria dvs. pulbere de colagen acasă, dar multe cafenele și magazine de smoothie sunt transportând băuturi bogate în colagen.


7. Bomboane Gumate

Bine, deci nu este cel mai sănătos mod de a obține colagen - pentru că vine cu o doză decentă de zaharuri adăugate, așa că nu face din aceasta hrana de colagen de preferat. Dar multe bomboane de gumă sunt făcute cu gelatină, iar gelatina este făcută din colagen parțial hidrolizat . Nu toți agenții de gelifiere provin din surse animale, iar ceea ce este folosit pentru a face gumele prietenoase pentru vegetarieni și vegani nu va conține colagen. Gelatina vegană este făcută din agar-agar sau din alte surse pe bază de plante.


8. Fructe de padure

Alege-ți preferatul - afine, zmeură, căpșuni sau mure. Toate sunt o modalitate excelentă de a adăuga vitamina C în dieta dvs., un nutrient care vă ajută corpul să construiască colagen. Vitamina C este, de asemenea, o vitamină pe care trebuie să o mâncăm, deoarece corpul nostru nu o produce în mod natural. O cană de căpșuni are aproape 100% din ținta zilnică de vitamina C, iar o ceașcă de zmeură sau mure are aproximativ 35% din obiectivul zilnic de C. S-a descoperit că vitamina C are propriile sale beneficii pentru sănătatea pielii. O revizuire din 2021 a Clinicilor in Dermatology a concluzionat că consumul de vitamina C poate reduce leziunile pielii cauzate de lumina soarelui.


9. Broccoli

O altă modalitate gustoasă și ușoară de a adăuga vitamina C în dieta ta este broccoli. O ceașcă de broccoli gătit sau crud oferă aproximativ o doză de vitamina C pentru o zi întreagă, care joacă un rol esențial în formarea colagenului. Și în timp ce vitamina C este necesară pentru a sintetiza colagenul, nu trebuie să o consumați în același timp cu alimentele bogate în colagen sau cu suplimentul de colagen. Este suficient să le includeți pe ambele în dieta dvs. pe parcursul zilei.


10. Aloe Vera

Aplicarea gelului de aloe vera este utilă atunci când ai de-a face cu o arsură solară, dar consumul de aloe este o altă modalitate de a primi beneficii pentru pielea noastră. Un studiu din 2020 publicat în  a constatat că dozele mici de aloe au crescut conținutul de colagen în stratul dermic al pielii (stratul mijlociu). Studiul afirmă că un aport zilnic oral de 40 de micrograme de aloe a ajutat la creșterea funcției de barieră a pielii, umiditate și elasticitate.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii