Care este diferența dintre ceapa albă și cea galbenă

 


Ceapa galbenă este ceapa grozavă, motiv pentru care atât de mulți oameni păstrează un sac de ei în cămară . Aroma ei este puțin mai puternică decât cea a cepei albe, dar nu în mod copleșitor atunci când este gătită (unii oameni ar putea considera dezamăgitor gustul cepei galbene crude).

Ceapa albă are un gust puțin mai blând decât ceapa galbenă și are un gust puțin mai dulce. Dacă adăugați ceapă crudă la un sandviș , salată sau salsa, o ceapă albă, mai degrabă decât una galbenă, poate fi cea mai bună soluție. După cum sugerează numele, ceapa albă are pielea albă  și un interior alb, în ​​timp ce ceapa galbenă are o nuanță mai mult aurie a pulpei, cu o coajă galben închis sau maro. 

Pe baza înțelepciunii convenționale, ceapa albă este mai blândă și mai crocantă decât cea galbenă, motiv pentru care s-ar putea să vrei să o folosești feliată subțire într-o salată, tocată în pico de gallo sau în alte preparate crude. Cel mai mare dezavantaj al cepei albe nu este aroma lor, ci mai degrabă că nu rezistă atât de mult la depozitare.

Ceapa albă este o varietate de ceapă uscată cu un profil de aromă ușor. Similar cu ceapa roșie, are un conținut ridicat de zahăr și un conținut scăzut de sulf. Acest lucru le face să aibă o perioadă de valabilitate relativ scurtă. Ceapa albă este amestecată special într-o varietate de feluri de mâncare: bucătăria mexicană și europeană, mai ales datorită naturii blânde. Ele adaugă întotdeauna un gust proaspăt și acru mâncărurilor.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii