Cordyceps - beneficii pentru sanatate

 Cordyceps este o ciuperca tibetana cu multiple proprietati terapeutice. Cordyceps este origianara din Tibet unde este folosita si apreciata de mii de ani.


Există o mulțime de produse care folosesc cordyceps. Aceste produse includ suplimente sub formă de capsule, pulberi, ceaiuri și chiar cafea cu ciuperci . 


O revizuire a mai multor studii de cercetare sugerează că cordyceps conține o componentă bioactivă numită cordycepin. Acest lucru poate ajuta la inflamația legată de astm, artrita reumatoidă, boala Parkinson, hepatită și multe altele. De fapt, cordycepin a fost identificat ca un potențial nutraceutic (un aliment care conține beneficii medicinale). Studiile de laborator sugerează că cordycepin și polizaharida cordyceps pot avea efecte pozitive suplimentare asupra obezității (o afecțiune adesea asociată cu inflamația cronică de grad scăzut ). 


Cordyceps a fost folosit de mult în medicina tradițională chineză în rândul populațiilor în vârstă pentru a furniza energie, pentru a reduce oboseala și pentru a crește libidoul.


Efecte anti-cancer

Cercetările sugerează că cordyceps este unul dintre mai multe tipuri de ciuperci care au activitate anti-cancerul de sân . De fapt, cordyceps poate fi chiar un candidat bun pentru imunoterapia cancerului . De asemenea, a fost folosit în mod tradițional ca terapie dietetică pentru persoanele cu cancer pulmonar în China .


Când vine vorba de proprietăți antidiabetice, cordyceps pare să aibă un potențial ridicat. Studiile de laborator sugerează că cordyceps ar putea reduce zahărul din sânge și poate îmbunătăți rezistența la insulină . Poate ajuta chiar și în cazul dislipidemiei (colesterol crescut sau grăsimi în sânge). Dar aceste rezultate pot să nu fie aceleași la oameni.


stimuleaza diureza si functionarea normala a rinichilor

stimuleaza functionarea ficatului si proceselor metabolice fiind un excelent detoxifiant

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

 

Comentarii