Cand se recolteaza sfecla rosie ?

 Creșterea rădăcinoaselor în grădina de  poate fi intimidantă datorita fapptului ca nu le putem vedea dimensiunea inainte de recoltare. Adevărul este că culturile de rădăcină, cum ar fi sfecla sau morcovul, își pot lua timpu pentru a crește la o dimensiune care merită recoltată. 


Majoritatea sfeclelor sunt gata la aproximativ 55 până la 70 de zile după plantare, în funcție de soiul pe care îl cultivați. Verificați pachetul de semințe pentru zilele până la maturitate și apoi începeți să vă verificați sfecla la începutul ferestrei de recoltare. Sfecla poate fi cultivata pe tot parcursul sezonului de gradinarit si poate fi recoltata atat vara cat si toamna tarziu.


Curățați zona de sol din jurul bazei a una sau două (sau trei) dintre plantele dvs. de sfeclă. Cea mai bună sfeclă tinde să fie de culoare închisă, suculentă și fermă, cu o suprafață netedă. Dacă puteți vedea un centimetru sau doi ieșind deasupra solului, este sigur că sunt gata de recoltat!


Fără a smulge planta, luați două degete și faceți un cerc în jurul bazei plantei de sfeclă. Dacă sfecla este suficient de largă și de mare pentru preferințele dvs., folosiți mâinile pentru a trage de frunzele superioare ale plantei de sfeclă și smulgeți-o încet. 


În general, cel mai bine este să culegeți legumele din grădină puțin mai mici decât le-ați găsi la magazin. Soiurile de grădină  sunt diferite de soiurile de magazin.


Ai lăsat prea mult o sfeclă în pământ? De asemenea, nu este o problemă. Rădăcinile care au fost lăsate în pământ prea mult timp tind să devină dure, dar asta nu înseamnă că sfecla nu poate fi folosită. Se poate folosi murata sau sau coaceți-o  în cuptor.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii