Cum indepartam petele de transfer de culoare de pe haine

 Petele de transfer de vopsea de pe hainele colorate, în special articolele de îmbrăcăminte noi, niciodată spălate, cum ar fi blugii sau articolele viu colorate, sunt cauzate de coloranții instabili. 


Înainte de a vă scufunda în îndepărtarea petelor de transfer de colorant, este important să faceți un pre-tratament pentru a ajuta la slăbirea petelor și pentru a o face mai ușor de îndepărtat.


Vestea bună este că probabil că aveți deja tot ce aveți nevoie pentru a vă trata hainele în prealabil acasă!


În primul rând, verificați eticheta de pe îmbrăcăminte pentru orice instrucțiuni specifice. Unele țesături pot necesita îngrijire specială sau nu ar trebui tratate cu anumite produse, așa că este important să citiți eticheta înainte de a continua.




O modalitate ușoară de a pre-trata pata este să înmuiați îmbrăcămintea într-o soluție de apă rece și detergent de rufe timp de cel puțin 30 de minute. Acest lucru va ajuta la descompunerea petei și la slăbirea oricăror molecule de colorant care s-au transferat pe țesătură.


Pentru o putere suplimentară de combatere a petelor, puteți adăuga în soluție o lingură de bicarbonat de sodiu sau oțet alb.


Dacă pata este deosebit de încăpățânată, puteți încerca să utilizați un produs pentru îndepărtarea petelor.


Metoda otetului

Această metodă funcționează bine pentru îndepărtarea petelor de transfer de colorant de pe hainele albe sau deschise la culoare.


Începeți prin a umple un vas cu părți egale de oțet alb și apă, apoi înmuiați zona pătată în amestec timp de 30 de minute.


După aceea, clătiți haina cu apă rece și spălați-o ca de obicei.


Metoda de înălbire

Înălbitorul este un puternic pentru îndepărtarea petelor, dar ar trebui folosit doar pe haine albe.


Mai întâi, diluați înălbitorul cu apă conform instrucțiunilor de pe sticlă. Apoi, înmuiați zona pătată în soluția de înălbitor timp de 10-15 minute.


Clătiți bine haina cu apă rece, apoi spălați-o ca de obicei.

Mai multe, urmariti si in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii