Dacă ești sigur că pepenii tăi nu ar trebui să fie mici, tot rămâi cu întrebarea „de ce sunt pepenii mei mici?” Există câteva motive pentru care pepenii nu cresc.
Deteriorarea rădăcinilor – Creșterea piperizată a pepenilor verzi poate fi rezultatul daunelor apărute în timpul transplantului. Este posibil să fi deteriorat rădăcinile iremediabil și pur și simplu nu pot lua suficienți nutrienți pentru a susține creșterea în continuare. Cultivarea în jurul plantei poate deteriora și rădăcinile, ceea ce poate afecta dimensiunea fructelor.
Temperatura – Pepenii verzi le place caldura, intre 16-21 C. noaptea si intre 27-35 C. in timpul zilei, de preferinta mai mare. Dacă temperaturile sunt mai mici decât aceasta, creșterea plantelor încetinește. Dacă temperaturile sunt scăzute în zona dvs., acesta poate fi foarte probabil motivul pentru pepeni mici.
Dăunători și boli – Dacă aveți fructe mici, deformate, vinovatul ar putea fi o infestare cu afide . Afidele acţionează ca vectori introducând virusul mozaic . Simptome suplimentare sunt frunze mici, pete și viță scurtă. Afidele vor fi ușor de observat, deoarece emană miere neagră lipicioasă , care este vizibilă. Căutați insectele de pe partea inferioară a frunzelor.
Locație – Plantarea pepenilor verzi în sol greșit poate încetini și creșterea acestora. Le place lut nisipos modificat cu materie organică și nisip fin. Solurile grele sunt un dezastru pentru cultivarea pepenilor verzi.
Polenizare slabă - Polenizarea joacă , de asemenea, un rol cu pepenii care nu cresc. Dacă condițiile meteorologice au fost nefavorabile (prea vânt, ploios sau frig pentru ca albinele să fie afară) în momentul polenizării, este posibil să obțineți foarte puțini sau deloc pepeni verzi și pot fi extrem de mici.
Pentru a le spori crestrea, incercati sa indepartati toate plante din urul lor, sa-i udati in mod regulat si trebuie sa aplicati un ingrasamant pe baza de fosfor si potasiu, cum ar fi cenusa din lemn.
Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :
Comentarii
Trimiteți un comentariu