Cu ce se curata super glue de pe mobila ?

 Legăturile puternice pe care le formează super-glue se datorează cianoacrilatului. Cianoacrilații permit adezivului să formeze un adeziv aproape indestructibil, cu un timp de uscare rapid. Unii oameni cred că eliminarea super adeziv de pe lemn este un efort fără speranță. 


Articolele populare, cum ar fi alcoolul, bicarbonatul de sodiu și soluția de îndepărtare a lacului de unghii sunt opțiuni excelente pentru a îndepărta petele de super lipici. Aceste tehnici de îndepărtare a lipiciului sunt o alternativă ieftină pentru a elimina super adeziv de pe lemn fără prea mult efort. Pe lângă faptul că vă demonstrăm cum să tratați corect petele de lipici, vă informăm și ce produse să evitați pentru a nu deteriora suprafețele din lemn.


Acetona distruge și dizolvă legăturile chimice formate de super-glue. Deoarece acetona este atât de puternică, testați o zonă mică pentru a vă asigura că nu provoacă daune.


Începeți prin a înmuia o cârpă în apă caldă și puneți-o pe pata de lipici timp de cinci minute. Acoperiți un tampon de bumbac cu un agent de îndepărtare a ojei și țineți-l pe pata de lipici timp de zece minute.


Ștergeți super-cleiul cu o cârpă umedă pentru a curăța zona. Nu lăsați acetona să stea pe o suprafață din poliuretan, un finisaj popular pentru lemn, pentru prea mult timp, deoarece distruge lustrul.


O modalitate eficientă de a curăța super-clei de pe lemn sau de a îndepărta Super Glue este utilizarea alcoolului. Alcoolul distruge legătura chimică pe care super-cleiul o creează pe suprafețele tale din lemn.


După ce alcoolul de frecare slăbește lipiciul, devine mai ușor să curățați zona afectată. Un alt avantaj al folosirii alcoolului pentru a trata petele de lipici este că metoda necesită doar un ingredient.


Înmuiați o minge de vată în alcool până când este acoperită cu solvent. Într-o mișcare circulară, frecați bumbacul pe zona afectată și lăsați lichidul să rămână la suprafață timp de zece minute.


Răzuiți lipiciul slăbit de pe lemn cu un cuțit de chit, dar aveți grijă, deoarece curățarea prea tare distruge lustruirea de protecție a mobilierului.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii