Ceaiul de galbenele este bun pentru ten si acnee

Calendula - galbenelele , iti curata acneea si este excelenta pentru hidratarea pielii. Este o plantă medicinală extrem de versatilă, care are o istorie de secole în medicina pe bază de plante. Este probabil cel mai bine cunoscut pentru efectele sale puternice asupra pielii, dar herboriștii l-au folosit întotdeauna ca plantă medicinală și pentru sănătate.


Nume botanic: Calendula officinalis

Piese folosite: flori

Acțiune: antibacterian, antifungic, antiviral, antiinflamator, vindecă rănile, ameliorează spasmele musculare, astringent, previne sângerarea.

Folosit pentru : acnee, vindecarea rănilor, tulburări ale pielii, vene varicoase, inflamații, pecingine, picior de atlet, infecții fungice vaginale, erupții cutanate, arsuri la stomac, gastrită, ulcere gastrice, intestin permeabil, colită, dureri menstruale, reglarea sângerării menstruale, ficat- și afecțiuni ale vezicii biliare.

Preparate: ceai, tinctura, ulei infuzat, cataplasma, supozitor, crema, unguent

Calendula pentru curatarea acneei si hidratarea pielii

Calendula are efecte antibacteriene, antifungice și antivirale bine cunoscute. Este, de asemenea, o plantă antiinflamatoare puternică și este deosebit de eficientă împotriva acneei, a petelor și a oricărei inflamații ale pielii. Florile de gălbenele transformate într-o tinctură sunt unul dintre ingredientele din extractul meu pentru vindecarea acneei . 


Alte ingrediente din acel extract popular pentru acnee sunt Yarrow și Arctic Thyme , dar consider că combinarea celor trei oferă cel mai bun rezultat. Calendula a fost întotdeauna folosită în mod tradițional pentru îngrijirea pielii de către herbalist, dar popularitatea sa ca plantă pentru îngrijirea pielii a crescut dramatic în ultimele decenii. 

Calmează și calmează pielea roșie și inflamată și o menține moale și sănătoasă. Calendula poate preveni, de asemenea, formarea cicatricilor și promovează sănătatea pielii după ce pielea a fost deteriorată.  

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii