Măsuri pentru prevenirea apariției viermilor sârmă

 Dacă detectați daune cauzate de viermi de sârmă în grădina dvs., ați avut deja viermi de sârmă în sol de câțiva ani. Viermii de sârmă au un ciclu de viață deosebit de extins, de la doi până la trei până la șase ani, o bună parte din care larvele petrec hrănindu-se cu tulpini de plante și găurind tulpini, rădăcini și tuberculi. 



Plantele gazdă preferate ale viermilor din grădinile de acasă sunt ierburile. Ierburi îndrăznețe, sălbatice și cultivate, atât porumb dulce, cât și porumb ornamental, precum și cartofi. De asemenea, se hrănesc cu o gamă largă de alte legume, inclusiv fasole, sfeclă, varză, morcovi, castraveți, salată verde, pepene verde, ceapă, praz, păstârnac, mazăre, ridichi, cartofi dulci și flori.


Dacă bănuiți că aveți viermi de sârmă, fiți atenți la viermi de sârmă când lucrați sau săpați pământul din grădină. Larvele se găsesc în mod obișnuit în cei 6 centimetri de sus ai solului. Când solul este prea fierbinte sau prea rece, totuși, ei se pot vizui mai departe. Cât de adânci sunt în sol depinde și de umiditatea solului. Viermilor de sârmă le place umed și răcoros, ceea ce poate face dificilă găsirea lor în sol uscat în timpul verii. Larvele se hrănesc cu rădăcinile mai mici ale plantelor, precum și cu părțile subterane ale tulpinilor, privând transportul de nutrienți și apă. Deoarece acest atac este în desfășurare pe tot parcursul sezonului, plantele nu au nicio șansă de a se recupera; devin pipernici sau ofilite și în cele din urmă mor. 




Arătura și cultivarea solului


Viermii tind să locuiască în primii câțiva centimetri de sol. Angajându-vă în practici de cultivare a solului, cum ar fi aratul , sapatul și dicuitul, le puteți expune efectiv la prădători și la condiții nefavorabile. 


Viermii preferă solul umed. Îmbunătățiți zonele cu drenaj slab pentru a le descuraja să se așeze în grădina dvs. 


Rotația culturilor

Asigurați-vă că urmați rotația culturilor în paturile de grădină. Deoarece larvele de vierme iernează în sol, culturile nou însămânțate sau transplanturile sunt o țintă ușoară pentru dăunător. Dacă ați avut o problemă majoră cu viermii de sârmă, s-ar putea să doriți să faceți un pas mai departe și să vă abțineți complet de la cultivarea oricăror culturi sensibile în anul următor, chiar și într-o zonă diferită a grădinii dvs. 


În cazul unei infestări majore sau când doriți să plantați culturi care trebuie plantate la începutul sezonului, aplicați un insecticid pentru a îndepărta viermii. Rețineți că aceste insecticide trebuie aplicate pe sol înainte de plantare. 


 Cu toate acestea, sterilizarea solului oferă o abordare alternativă. Solarizarea implică aplicarea unei folii de plastic neagră pe zona infectată, captarea căldurii soarelui și potențial creșterea temperaturii peste ceea ce pot supraviețui viermii. 

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii