3 moduri simple de a elimina amărăciunea din castraveți

 

Ce face castravetele amar?

Unul dintre motivele pentru care un castravete este amar este că aparține familiei cucurbitaceelor. Aceste plante produc în mod natural substanțe chimice cunoscute sub numele de cucurbitacine, care sunt principala cauză a amărârii castraveților. Prezența unei cantități mari de cucurbitacine poate îmbolnăvi o persoană. Celălalt motiv, care nu este genetic, este efectul asupra mediului. Plantele de castraveți crescute cu programe de udare instabile și lăsate supraîncălzite sau nefertilizate corespunzător pot produce cu siguranță o legumă amară. Fluctuația extremă a temperaturilor poate fi, de asemenea, unul dintre motive.

 Cum să eliminați amărăciunea de la castraveți? Iată câteva metode de ajutor 
-1. Frecarea capetelor

Aceasta este una dintre cele mai populare și utilizate metode pentru a elimina amărăciunea castraveților. Tot ce trebuie să faceți este să tăiați subțire ultima parte a tulpinii sau capătului de floare al castravetelui și cu acea bucată să frecați capătul castravetelui într-o mișcare circulară. În timp ce faci acest lucru, din interiorul castraveților va ieși o substanță albă asemănătoare spumei. Aceasta este cucuritacina, care provoacă amărăciune în ea. Repetați procesul la celălalt capăt tăind marginea tulpinii. După ce ați terminat, spălați castraveții cu apă. Cu siguranță poți simți diferența.

2. Metoda de stropire cu sareTehnica sărării nu este foarte populară; cu toate acestea, se crede că face minuni. Tăiați castravetele în două jumătăți pe lungime. Se presară puțină sare pe ambele jumătăți de unde au fost tăiate și se freacă una de cealaltă. Veți vedea substanța spumoasă albă apărând pe ambele jumătăți. Repetați procedura de două-trei ori înainte de a o spăla cu apă. 

 3. Metoda brazdelor furculitei

Metoda brazdei cu furculita este o metoda usoara; tot ce trebuie să faceți este să tăiați capetele castraveților și să decojiți pielea. Înainte de a-l feli, luați o furculiță și treceți-i dinții în sus și în jos pe lungime, până când castravetele este acoperit cu brazde pentru furculiță. Acest lucru se face pentru a elibera compusul chimic din castravete. După ce o repeți de două ori, spală-l o dată înainte de a o consuma.

Castraveții pot scăpa de amărăciune cu acest truc simplu. Aceste metode nu garantează complet ca castraveții să fie lipsiți de amărăciune; cu toate acestea, aceste proceduri vechi au ajutat la eliminarea oarecum amărăciunea.

Pentru a vedea metodele de indepartare a amarelii la castraveti urmariri si videoclipul de mai jos :


Comentarii