Cenusa la ardei si vinete

 


Cenușa de lemn, praful de granit sau azomit (o pulbere de rocă fabricată) pot fi zgâriate în pământul din jurul ardeilor la mijlocul verii pentru a stimula producția de fructe. Nu fi prea generos cu apa. Cel mai bine este să păstrați solul pe partea uscată. Pentru un randament bun și calitatea fructelor, roșiile au nevoie de un aport amplu de potasiu (potasiu) care poate fi furnizat cu îngrășământ, cenuşă de lemn și materie organică.
 Ce legume beneficiază de cenușa de lemn? 

De asemenea, nutrienții din cenușa de lemn se dizolvă mai bine decât cei din calcar, făcându-i mai ușor la dispoziția plantei. Utilizați cenușă de lemn pentru a furniza potasiu pentru sparanghel, broccoli, țelină, praz, ceapă, cartofi, roșii, dovleci, verdeață, dovleac și praz . Care plante le place cenușa de lemn? Nu împrăștiați cenușă în jurul plantelor iubitoare de acid, cum ar fi afinele, căpșunile, azaleele, rododendronii, cameliile, ilisul, cartofii sau pătrunjelul. Plantele care prosperă cu un dressing de cenușă de lemn includ usturoiul, arpagicul, prazul, salata verde, sparanghelul și pomii cu fructe cu sâmburi . 

 Este cenușa de lemn bună pentru legume? 

Cenusade lemn poate fi util în special în grădinile de legume, unde rădăcina clubului de brassica este o problemă. Nu lăsați niciodată cenușa de lemn în ploaie, deoarece potasiul (un nutrient util pentru plante pentru flori și fructe) este într-o formă solubilă și este ușor de îndepărtat. Un raport ideal de îngrășământ pentru fructificarea roșiilor, ardeilor și vinetelor este 5-10-10, cu urme de magneziu și calciu adăugate . Îngrășămintele organice lichide pot fi udate în jurul bazei plantelor sau aplicate direct pe frunzele culturilor ca furaje foliare. 

 Este cenușa de lemn bună pentru roșii? 
Cenușa de lemn ca îngrășământ 

Cenușa de lemn are mulți nutrienți pe care roșiile dumneavoastră vor fi gata să le absorbi. … Suficient de calciu nu numai că vă menține roșiile sănătoase, ci și previne putregaiul de la capătul florii dacă solul dumneavoastră are deficit de calciu. Potasiu abundent este și mai necesar. Acest nutrient vă ajută să vă creșteți randamentul - întotdeauna un plus. 

 Pentru mai multe detalii despre cum folosim cenusa in gradina la ardei si vinete , in videoclipul de mai


 jos :

Comentarii