Cum și de ce să tăiem dovlecelul pentru o producție maximă - copilire si defoliere

 

Tăierea dovleceilor menține fluxul de aer, stimulează creșterea și vă permite să vă inspectați cu atenție recolta care se apropie pentru semne de dăunători și boli. În grădinile mici, unde obiectivul este productivitatea maximă, tăierea dovleceilor poate fi deosebit de utilă pentru a-i ține sub control pe acești cultivatori prolifici.În primul rând, de ce măcar tăiați aceste plante masive? În comparație cu verii lor, dovleci și bostanii, dovleceii par să crească într-un tufiș mai autonom. Și ai dreptate, anumite soiuri nu necesită multă muncă – dar întotdeauna este loc de îmbunătățire! 

Iată 6 motive pentru care ați putea dori să începeți să vă tăiați plantele de dovlecel: 

 Stimulează creșterea Tăierea frunzelor nesănătoase încurajează planta să trimită mai multă energie în frunzișul și fructele rămase. Tăierea vârfului în stadiul corect de creștere poate stimula o nouă creștere. Tăierea săptămânală a vârfului poate face planta mai compactă , ceea ce este perfect pentru spații mici, în timp ce tăierea ocazională a vârfului va duce la o creștere generală mai mare a plantei dvs.

 Îmbunătățiți fluxul de aer pentru a preveni mucegaiul 

Făinarea este cea mai frecventă boală la dovlecei și, din experiența mea, regimurile adecvate de udare și tăierea sunt cele mai eficiente modalități de a o controla. Mucegaiul praf iubește mediile calde și umede, așa că prin tăierea frunzelor cele mai joase, mai mult aer poate curge prin plantă, ceea ce va ajuta la menținerea sub control a mucegaiului praf. 

 Verificați pentru dăunători și boli 

Tăierea, în special tăierea prin ridicare , face căutarea și găsirea dăunătorilor mult mai ușoară. Îndepărtând o parte din frunziș, vă puteți monitoriza cultura pentru semne de boală, putregai sau infestări înainte ca acestea să scape de sub control. Acces mai ușor la fructe Găsesc că dovleceii tăiați cu lifting îmi permit să fiu cu ochii pe fructele coapte și, de asemenea, ușurează recoltarea și plivitul lor. Uneori, producția de culturi poate crește cu adevărat și este ușor să uiți dovleceii de pe plantă. Dar ceea ce veți învăța în curând este că se pot dubla aproape peste noapte. Deci, alegerea lor la dimensiunea potrivită este crucială. 

 Preveniți putrezirea capătului florii 

Putregaiul de capăt al florii poate fi cauzat fie de o deficiență de calciu, fie de o lipsă de polenizare. Deficiența de calciu poate fi remediată prin săparea unor coji de tei sau de ou coapte înainte de a planta recolta sau adăugându-le mai târziu în jurul bazei fiecărei plante. Lipsa polenizării poate fi remediată prin polenizare manuală în prima zi de la deschiderea florii femele, dar dacă ați ratat această fereastră INCREDIBIL de scurtă pentru a o poleniza, atunci tăierea acestor flori putrezite va concentra energia plantei în florile polenizate.

Urmariti videoclipul de mai jos pentru a vedea exact cum se taie dovlecelul :


Comentarii