Recoltarea mazărei: sfat despre cum și când să culegeți mazărea

 


Mazărea dvs. crește și a produs o recoltă bună. S-ar putea să vă întrebați când să culegeți mazărea pentru cea mai bună aromă și nutrienți de lungă durată. Atât cojile fragede, cât și semințele de mazăre sunt comestibile. Păstăile fragede, comestibile provin de la recolta timpurie. A învăța cum să recoltați semințele de mazăre și cum să recoltați păstăile de mazăre este o chestiune de timp și care parte a legumei preferați să utilizați. Recoltarea mazării pentru păstăile comestibile poate avea loc la 54 de zile după plantare, dacă ați plantat un soi timpuriu. Când recoltați pentru păstăile de mazăre, puteți recolta când păstăile sunt plate, dar la lungimea potrivită pentru varietatea dvs. de mazăre. 

Când să culegeți mazărea este determinat de ceea ce doriți de la mazăre. Dacă preferați coji comestibile cu semințe dezvoltate, lăsați mai mult timp înainte de a culege mazărea. Când culegi mazăre pentru semințele de mazăre, păstăile trebuie să fie plinuțe și să aibă un aspect umflat. Verificați aleatoriu câteva dintre cele mai mari păstăi pentru a vedea dacă au dimensiunea dorită. Acest lucru, în combinație cu numărul de zile de la plantare, vă ghidează asupra modului de recoltare a semințelor de mazăre. Odată ce ați început să recoltați mazărea, verificați-le zilnic. Când să recoltați mazărea a doua oară depinde de creșterea lor, care poate varia în funcție de temperatura exterioară. Mai multe mazăre pot fi gata pentru a doua recoltă într-o zi sau două. Perioada de timp pentru întreaga recoltă de mazăre durează de obicei una până la două săptămâni dacă toate mazărea au fost plantate în același timp. Recoltați de câte ori este necesar pentru a îndepărta toată mazărea din viță de vie. 

Plantarile succesive permit o aprovizionare continua de seminte si coji gata de recoltat. Acum că ați învățat cum să recoltați păstăile și semințele de mazăre, încercați o recoltă din această legumă hrănitoare. Verificați pachetul de semințe pentru perioadele de recoltare, marcați-l pe calendar și urmăriți-vă cultura pentru dezvoltarea timpurie, în special în condiții optime de creștere. După recoltarea mazărelor, așezați cojile și frunzișul de mazăre nefolosite în grămada de compost sau întoarceți-le în zona de creștere. Acestea sunt bogate în azot și oferă substanțe nutritive mult superioare îngrășămintelor chimice din sol.

Mai multe despre recoltarea mazarei aflati in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii

Postări populare

Ce punem in butoiul pentru o varza murata gustoasa si fara floare ?

Pomana sau tocana porcului - reteta ardeleneasca

Bolile ochilor la gaini si pui - Conjunctivită, Salmoneloza simptome si tratament

Trâmbița piticilor, Trompeta piticului, Trompeta neagră, Cornul abundenței sau Trompeta morților

Branza - Cas in saramura la borcan pentru iarna

Metode naturale impotriva musculitelor negre

De ce se tulbură zeama murăturilor? De ce fac muraturile floare , se tulbura sau fermenteaza ?

De ce fermenteaza sucul de rosii - bulionul ?

Conopida murata in saramura

Frunze de varza murata la borcan pentru sarmale