Insecticid pentru fasole si ardei cu otet

 Un insecticid foarte eficient pe baza de otet. In aceasta perioada afidele sunt prezente la plantele de fasole si ardei, in special. Are un efect puternic, garantat si pe de alta parte este ieftin si la indemana.

La 5 litri de apa vom folosi 50 de ml de otet. Cantitatea de otet se respecta cu exactitate caci o cantitate prea mare poate arde plantele caci otetul este si erbicid.

Mie mi s-a parut prea putina cantitatea de otet si am dublat-o dar a ars cateva ffrunze de fasole. Noroc ca am testat pe cateva plante ceea ce va recomand si voua sa testati pe doua trei plante inainte de a aplica pe toate plantele.

Dar cu aceasta cantitate, 50 de ml la 5 litri de apa, plantele sunt in siguranta. Se poate aplica cu pulverizatorul, in acest caz adaugati 1 lingura de sapun lichid sau se poate aplica cu o matura prin stropire.

Se stropesc plantele cu aceata solutie. Se poate folosi si la alte plante afectate de afide precum acest fenicul. Se pare ca fasolea chinezeasca nu a fost niciodata atatcata de afide de aceea v-o recomand sa o plantati in gradina.

Puteti stropi si pomii fructiferi cu aceatasolutie dar verificati inainte sa nu fie larve de buburuze. Ciresii sunt plini de larve de buburuze in aceasta perioda si nu ii stropim caci ele cresc si vor curata toata gradina de afide.

Urmatiti si videoclipul de mai jos :

Comentarii

Postări populare

Pomana sau tocana porcului - reteta ardeleneasca

Ce punem in butoiul pentru o varza murata gustoasa si fara floare ?

Branza - Cas in saramura la borcan pentru iarna

Cand se planteaza ceapa de toamna. Ce trebuie sa stii !

Trâmbița piticilor, Trompeta piticului, Trompeta neagră, Cornul abundenței sau Trompeta morților

Metode naturale impotriva musculitelor negre

Cand se planteaza semintele pentru rasaduri

Toba de porc, calbasi cu pasat , racituri

De ce se tulbură zeama murăturilor? De ce fac muraturile floare , se tulbura sau fermenteaza ?

De ce fermenteaza sucul de rosii - bulionul ?