Insecticid pentru fasole si ardei cu otet

 Un insecticid foarte eficient pe baza de otet. In aceasta perioada afidele sunt prezente la plantele de fasole si ardei, in special. Are un efect puternic, garantat si pe de alta parte este ieftin si la indemana.

La 5 litri de apa vom folosi 50 de ml de otet. Cantitatea de otet se respecta cu exactitate caci o cantitate prea mare poate arde plantele caci otetul este si erbicid.

Mie mi s-a parut prea putina cantitatea de otet si am dublat-o dar a ars cateva ffrunze de fasole. Noroc ca am testat pe cateva plante ceea ce va recomand si voua sa testati pe doua trei plante inainte de a aplica pe toate plantele.

Dar cu aceasta cantitate, 50 de ml la 5 litri de apa, plantele sunt in siguranta. Se poate aplica cu pulverizatorul, in acest caz adaugati 1 lingura de sapun lichid sau se poate aplica cu o matura prin stropire.

Se stropesc plantele cu aceata solutie. Se poate folosi si la alte plante afectate de afide precum acest fenicul. Se pare ca fasolea chinezeasca nu a fost niciodata atatcata de afide de aceea v-o recomand sa o plantati in gradina.

Puteti stropi si pomii fructiferi cu aceatasolutie dar verificati inainte sa nu fie larve de buburuze. Ciresii sunt plini de larve de buburuze in aceasta perioda si nu ii stropim caci ele cresc si vor curata toata gradina de afide.

Urmatiti si videoclipul de mai jos :

Comentarii