Ingrasamant cu paine la castraveti

 

Hrănirea castraveților cu pâine începe cu colectarea resturilor de pâine, a crustelor. Mai bine să folosiți secară. Nu trebuie să fie proaspăt. Puteți colecta cruste, biscuiți în timpul iernii. Așadar, ridică bucățile de pâine cruste. Dacă nu ați plantat un număr foarte mare de tufișuri, atunci este suficient 1 kg de pâine. Puteți colecta o varietate de pâine, cu toate acestea, grădinarii cred că negrul fermentează mai activ. Important! Îngrășământul din pâinea neagră adaugă o anumită aciditate solului, astfel încât poate fi utilizat împreună cu fertilizarea cu cenușă, ceea ce reduce aciditatea. Tăiați pâinea în cuburi de 3-4 cm. De regulă, aceste cuburi sunt turnate 2/3 într-o găleată sau într-o cratiță mai mică. 

Apoi se adaugă apa astfel încât să acopere cuburile de pâine. Apoi, este pus un capac deasupra, care are un diametru mai mic decât recipientul în sine. O greutate este așezată pe ea, astfel încât cuburile să stea în apă tot acest timp. După ce recipientul este plasat într-o cameră caldă sau pe site, compoziția rătăcește. Nu uitați însă că pâinea fermentată degajă un miros neplăcut. După 7 zile, va fermenta suficient. Perioada de fermentare depinde de vreme - în condiții de căldură, infuzia fermentează mai repede. Vă puteți da seama dacă pansamentul de sus este gata uitându-vă la spuma de suprafață. Dacă spuma a încetat să mai apară, atunci fermentația s-a încheiat. Ca urmare, pâinea este stoarsă, se recomandă strecurarea îngrășământului. Strângerea rezultată este turnată în compost, iar lichidul este diluat cu apă, turnând 10 părți de apă pe 1 parte din îngrășământ.

Mai multe in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii