Hrăniți roșiile și castraveții cu lapte! Laptele ca mijloc de protecție impotriva bolilor fungice

 



Laptele este o sursă bună de calciu , nu numai pentru oameni, ci și pentru plante. Laptele de vacă crud sau nepasteurizat are unele dintre aceleași proprietăți nutritive pentru plante pe care le are pentru animale și oameni. Conține proteine ​​benefice, vitamina B și zaharuri care sunt bune pentru plante, îmbunătățind sănătatea generală și randamentul culturilor. Microbii care se hrănesc cu componentele îngrășăminte ale laptelui sunt, de asemenea, benefice pentru sol. La fel ca noi, plantele folosesc calciul pentru creștere. Lipsa de calciu este indicată atunci când plantele par pipernicite și nu își dezvoltă întregul potențial. Putregaiul de la capătul florii, care este frecvent întâlnit la dovlecei , roșii și ardei , este cauzat de o deficiență de calciu. Hrănirea plantelor cu lapte asigură că vor obține suficientă umiditate și calciu. 

 Hrănirea plantelor cu lapte a fost folosită cu eficiență diferită în aplicațiile de pesticide, în special cu afidele . Poate că cea mai bună utilizare a laptelui a fost în reducerea transmiterii virusurilor frunzelor mozaic, cum ar fi mozaicul de tutun . Laptele a fost folosit ca agent antifungic eficient, în special în prevenirea mucegaiului praf .

 Dezavantaje ale hrănirii plantelor cu lapte 

Alături de beneficiile utilizării îngrășământului din lapte, trebuie să includeți dezavantajele acestuia. Acestea includ: A folosi prea mult lapte nu este o idee bună, deoarece bacteriile din acesta se vor strica, rezultând un miros urât și o creștere slabă și slabă. Grăsimea din lapte poate produce mirosuri neplăcute pe măsură ce se descompune și ea. Organismele fungice benigne care colonizează frunzele și descompun laptele pot fi neatractive din punct de vedere estetic. 

 Laptele ca îngrășământ. 

 Laptele este bun ca îngrășământ lichid pentru plante. Poate fi administrat la diverse culturi, dar cel mai util este pentru castraveți. Dacă veți uda castraveții cu lapte, aceștia vor crește mai rapid. 

Cum puteți pregăti un fertilizator din lapte pentru castraveți?
 – Amestecați laptele cu apa în proporție de 1:2. De exemplu, luați 2 l de apă și 1 l de lapte și amestecați-le. 
 – Udați castraveții o dată la 2 săptămâni cu fertilizatorul obținut. Laptele conține substanțe nutritive care sunt bine echilibrate și benefice pentru aceste plante. De asemenea, este bogat în calciu, potasiu, fosfor, magneziu, cupru, sulf etc. 

 Laptele ca mijloc de protecție.

 Plantele pot să fie și pulverizate cu lapte. În special, metoda se aplică pentru roșii, în lupta împotriva bolilor fungice, cum ar fi făinarea. El conține grăsime și în timpul tratamentului se creează un strat protector subțire pe frunzele plantelor, care le protejează de pătrunderea agenților patogeni. Iar în ceea ce privește dăunătorii, atunci unele insecte nu pot digera lactoza, care se găsește în lapte, așa că el este eficient și în acest aspect. Pentru a prepara soluția de pulverizare, laptele este amestecat cu apă în proporție de 1:10. De exemplu, un pahar de lapte se daugă la 10 pahare de apă. Amestecați bine și pulverizați plantele.

Pentru mai multe informatii vizionati videoclipul de mai jos :

Comentarii