Tulpinile florale (săgețile) la usturoi – când le înlăturăm

 


Acele tulpini drăguțe în spirală care se formează deasupra usturoiului tău în iunie sunt comestibile. Îndepărtându-le, îți vei îmbunătăți recolta de usturoi! Veți observa de la începutul până la mijlocul lunii iunie că usturoiul trimite o tulpină din centrul plantei . Tulpina este mai groasă decât frunzele și se numește usturoiul . 

Sagetile, dacă este lăsate pe plantă, va forma o floare și apoi va sămânța (puteți mânca acele semințe minuscule! folosirea unei prese de usturoi este cea mai bună modalitate de a face asta!). Prin tăierea scapeului, cereți plantei să trimită toată energia ei pentru a crește dimensiunea bulbului , mai degrabă decât pentru a pune energie către flori și semințe.

 Deoarece bulbul este ceea ce mâncăm, vă recomandăm să le tăiați . În plus, sunt delicioase și pot fi folosite la fel ca usturoiul, dar sunt gata cu o lună sau două înainte de bulbul de usturoi. 

 Pentru a tăia sagetile , așteptați până când tulpina centrală se formează complet și crește deasupra restului plantei. Pe măsură ce crește, va începe să se îndoiască sau să se învârtească în sus. În acel moment, tăiați tulpina cât de mult puteți, fără a tăia frunzele.

Pentru a evita aceste probleme, îndepărtați tulpinile florale la usturoi când acestea au atins o lungime de 10-15 cm. În această fază, tijele nu au consumat prea multe substanțe nutritive și este puțin probabil să aibă timp să crească din nou. Indiferent de cât de exact veți elimina tijele de usturoi, îndepărtarea nu ar trebui să dăuneze plantei. 

Nu trageți niciodată de tulpină – veți distruge sistemul radicular ori produce traume pe tulpina principală. Ruperea sau ciupirea tijelor la usturoi produce leziuni ce nu sunt netede, astfel regenerarea acestora durează. De aceea, este recomandat să utilizați foarfece obișnuite, foarfece de tăiat sau cuțit.

Pentru mai multe informatii urmariti videoclipul de mai jos :

Comentarii