Coji de oua pentru rosii

 

Beneficiile folosirii cojilor de ou pentru a fertiliza plantele de tomate Oamenii care cumpără ouă și trăiesc un stil de viață prietenos cu mediul urăsc să arunce cojile de ouă care vor sta doar într-o groapă de gunoi. Data viitoare când aveți coji de ouă, nu le aruncați. Folosește-le în grădina ta. Deși majoritatea solului are o mulțime de calciu, cojile de ou adaugă un plus de calciu plantelor, fără să strice pH-ul, așa cum o face adesea varul într-o grădină. Acest calciu suplimentar poate întări plantele de tomate, printre altele. Pe măsură ce cojile de ouă se descompun, acestea furnizează calciu cu eliberare lentă, restructurează solul pentru a-l face poros și îmbunătățește drenajul solului. 

 Atunci când sunt plasate în jurul plantelor tale, cojile de ouă descurajează, de asemenea, melcii să coabiteze cu plantele tale de roșii, deoarece melcii vor să evite marginile ascuțite ale cojilor. Îngroparea cojilor de ouă nu oferă doar drenaj, dar și solul este aerat. Deși solul tău ar trebui să poată găzdui plante de orice fel, roșiile adoră solul bine drenat și bogat în azot. Materia organică, cum ar fi cojile de ouă, oferă hrană organismelor care locuiesc în sol, care îmbunătățesc solul și vă fac plantele de roșii fericite.

 BENEFICIILE UTILIZĂRII COJILOR DE OUĂ CA ÎNGRĂȘĂMÂNT PENTRU PLANTELE DE TOMATE 

 Cojile de ouă nu numai că sunt un îngrășământ organic excelent la preț redus, dar și: Adăugați calciu la plante fără a afecta radical pH-ul solului Faceți solul poros, ceea ce favorizează creșterea plantelor Îmbunătățiți drenajul solului Aerați solul Descurajează dăunătorii din grădină, în special limacșii Oferă hrană organismelor care trăiesc în sol și îmbunătățește solul Cum să folosiți cojile de ouă ca îngrășământ pentru plantele de tomate 

1. Spălați și uscați cojile de ouă Spălați-vă întotdeauna cojile de ou înainte de a face ceva cu ele pentru a reduce riscul de salmonella. Spălarea lor ar trebui să scape și de mirosul lor sulfuric. Dacă doriți să luați măsuri de precauție suplimentare atât împotriva salmonelei, cât și împotriva cojilor de ouă mirositoare, le puteți pune la cuptorul la 300 de grade pentru cel mult 10 minute. 

 2. Măcinați cojile de ouă Puneți cojile de ou curate și uscate într-un robot de bucătărie și amestecați-le până devin o pudră fină. Daca nu ai robot de bucatarie (sau ai prefera sa nu murdaresti vasele), poti zdrobi cojile de oua cu mana. Cojile de ouă măcinate pot fi absorbite mai bine în sol, așa că asigurați-vă că le zdrobiți cât mai mic posibil. 

 3. Adăugați cojile de ou în grădină Presărați cojile de ouă zdrobite deasupra pământului din jurul plantelor de roșii, așezându-le într-un strat gros, astfel încât acestea să își poată face magia.

Mai multe in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii