Rețetă de dulceață de pepene verde fara zahar




Deoarece pepenele verde este în mod natural foarte apos, transformarea lui în gem nu este foarte simplă. Dacă iei un alt tip de rețetă de dulceață (de exemplu, dulceață de căpșuni, dulceață de piersici etc.) și doar schimbi fructele în pepene, nu va funcționa .

 La urma urmei, vrei să ajungi cu dulceață de pepene, nu pepene verde. sirop. Rețeta mea produce o adevărată dulceață groasă de pepene, care are o culoare roșie superbă și are gust de pepene dulce extrem de concentrat! Cu această dulceață de pepene verde de casă, vei degusta *vara* mult după ce vara se va termina! Păstrarea aromei de pepene de vară nu a fost niciodată mai ușoară atunci când aveți această rețetă simplă de dulceață pe mâini :) Și dacă sunteți în căutarea unui alt mod minunat de a păstra pepenii verzi, consultați rețeta mea de felii de pepene murat – este destul de unică în sensul că este mureza pepenele verde, nu doar coaja!

 Daca va ramane pepene pe care nu-l consumati sau nu va place gustul, nu-l aruncati ci puteti face un gem delicious ! Ideal ar fi sa folosim pepene fara seminte dar putem folosi si unul cu seminte caci continutul va fi strecurat.

Pepenele se curata de coaja , se taie bucati se pun bucatile intr-un vas inalt si se paseaza prin blender.

Se pune continutul la foc mic pana cand scade. Se poate adauga si zahar daca doriti, zaharul va grabi terminarea gemului dar gemul este sufiecient de dulce si nu are nevoie de zahar.  Daca doriti sa conservati pentru iarna puteti adauga putin zahar pentru a ajuta la conservarea lui.

La final cand am gustat gemul era foarte dulce , un gust prea dulceag, asa ca se adauga zeama de la o lamaie. Eu nu am avut lamaie si am adaugat putina sare de lamaie. Gustul gemului a devenit perfect, dulce acrisor.

Se toarna in borcan si se poate consuma proaspat sau se depoziteaza pentru iarna.


Mai multe despre cum se prepara gemul - dulceata din miez de pepene rosu vedeti in videoclipul de mai jos :

Comentarii