Varza murata calita cu afumatura

 Ingrediente: 1 varză murată de mărime medie, fără miez, tocată 

1 kg de coaste de porc afumate, feliate 
1 lingura boabe de piper negru 
2 foi de dafin 
1 cană sos de roșii 
5 linguri ulei de masline extravirgin 
1 lingurita boia de ardei (optional)

Coaste de porc afumată cu varză murată este o rețetă pe care îmi place să o gătesc iarna. Este un fel de mâncare destul de gras și greu, așa că este mai bine când vii acasă după o plimbare înghețată pe zăpadă. Nu este o rețetă rapidă, deoarece are nevoie de aproape 2 ore pentru a găti, așa că nu o încercați dacă nu aveți timp suficient. Pentru ceea ce o sa descriu in continuare, va rog sa retineti ca am avut varza murata  si coastele de porc erau deja afumate cand le-am cumparat.

 Deci, am luat o varză murată de mărime medie: varză murată varză murată L-am tăiat în sferturi, am scăpat de miez, apoi l-am tocat . Dupa ce am tocat varza murata am pus-o intr-o oala cu apa rece si am lasat-o acolo pana am terminat de pregatit coastele de porc afumate. pune varza murata intr-o oala mare si adauga apa pune varza murata intr-o oala mare si adauga apa 

 A trebuit să fac asta pentru că varza murată era prea sărată pentru a o folosi așa cum era. Dacă sunteți mai degrabă de tipul „alimentelor mai puțin sărate”, poate doriți să lăsați varza murată în apă peste noapte. Apoi am luat coastele de porc afumate, le-am clătit în apă rece și le-am pus pe masa de tocat.  Le-am tăiat în felii groase de 1 – 1,5 cm, de-a lungul oaselor. 

Este ușor, dacă urmărești intervalul dintre oase și dacă folosești un cuțit cu adevărat ascuțit. Am incalzit doua linguri de ulei de masline extravirgin intr-o tigaie si am rumenit coastele de porc. Nu trebuie să le gătiți complet, doar asigurați-vă că căldura este suficient de mare pentru a le rumeni frumos. Aceasta înseamnă că trebuie să le gătiți aproximativ 2 minute pe fiecare parte

 Fiți foarte atenți, pentru că uleiul va sări în toate direcțiile când veți pune carnea în tigaie. Oricum, după ce rumeniți toată carnea, puneți-o pe o farfurie și lăsați-o deoparte.

 Scoateți varza murată din apă. Strângeți-l foarte bine să se usuce. Într-o oală mare, puneți două linguri de ulei de măsline, întindeți-l pe tot fundul oalei, apoi adăugați un strat de varză murată, un strat de coastă de porc afumată, până terminați toate ingredientele. Adăugați aproximativ o lingură boabe de piper negru, două foi de dafin, încă o lingură de ulei de măsline și două căni de apă. 

 Acum acoperiți oala și gătiți la foc mic aproximativ 50 de minute. Se amestecă din când în când. Dacă rămâne foarte scăzut de apă în tot acest timp, mai adaugă puțin. Adăugați o cană de suc de roșii. Continuați să gătiți la foc mic, de data aceasta fără capac pe oală. Gătitul descoperit are scopul de a reduce sucul. Dacă doriți, puteți adăuga o linguriță sau două de boia de ardei în această etapă de gătit. Nu am făcut-o, dar dacă o faci, vei vedea că mâncarea capătă o culoare mai frumoasă. 

Gatiti aproximativ 15 minute, amestecand des pentru a nu se lipi mancarea de fundul tigaii. Așa arată varza murată când este gata Așa arată varza murată când este gata Varza murată cu coastă de porc afumată este cea mai caldă. Cu toate acestea, lasă-l să stea aproximativ 10 minute înainte de a-l servi, pentru că se încinge cu adevărat! 

 Urmariti videoclipul de mai jos pentru reteta completa :

Comentarii