Cand se scoate usturoiul - recoltare, uscare si depozitare

 


Usturoiul plantat toamna este gata de recoltat de la sfarsitul lunii iunie. Usturoiul plantat primavara este gata de recoltat in iulie, august si septembrie. Momentul pentru a recolta usturoiul este atunci când frunzele încep să se îngălbenească. Frunzele se vor slăbi și vor începe să cadă și să devină galbene, așa că știți că sunt gata de recoltat. Ridicați bulbii de usturoi din sol de îndată ce frunzele se ofilesc, pentru ca planta să nu aibă o creștere secundară, care ar putea slăbi bulbul. Aveți grijă să nu rupeți pielea bulbilor atunci când îi ridicați din sol sau s-ar putea să nu se păstreze atât de mult. Utilizați mai întâi orice bec deteriorat, astfel încât să nu aibă șansa să putrezească în depozit. Eu am plantat usturoiul atat toamna cat si primavara . 

Cel plantat primavara are inca frunzele verzi. Nu uitati sa taiati tulpinile florale pentru ca bulbul de usturoi sa creasca mare. Daca doriti si se minte la cateva tulpini florale. Usturoiul se dezvolta bine si din seminte. Vremea caldă și însorită îl face un an bun pentru usturoi, iar în iulie începe să fie gata de recoltat. Urmați acești pași simpli pentru a obține cea mai bună recoltă de usturoi. Așezați bulbii recoltați pe tăvi și păstrați-i undeva cald, uscat și bine luminat. Într-o seră sau într-o seră va fi ideal. Odată ce pământul de pe bulbi s-a uscat, periați-l și păstrați bulbii într-un loc răcoros, uscat, neîncălzit, la o temperatură ideală de 10C. 

 Cultivarea usturoiului în timpul iernii este o modalitate excelentă de a furniza toate mâncărurile tale preferate cu usturoi delicios, de casă. Este un proces simplu, direct, care reduce efortul și are ca rezultat bulbi de usturoi mai mari. Plantarea usturoiului toamna și creșterea lui pe tot parcursul iernii este, de asemenea, o modalitate excelentă de a folosi orice spațiu de grădină care ar fi de obicei lăsat gol în timpul iernii. 

Pentru mai multe detalii urmariti videoclipul de mai jos :

Comentarii