Ingrediente:
pentru aluat:
2 oua
150 ml lapte
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita usturoi praf
1/2 lingurita piper negru
2 linguri ulei de masline extravirgin
150 g cartofi fierti, piure
4 linguri faina
1 lingurita praf de copt
Pentru umplutura:
Ulei de masline extravirgin
1 ceapa, tocata
1 ardei verde, tocat
1 ardei rosu, tocat
Sare si piper negru dupa gust
150 g piept de pui taiat cubulete
Piper negru, praf de usturoi, oregano dupa gust
2 linguri de sos de rosii
3 linguri de smântână pentru gătit
Brânza rasă
PREPARARE:
1. Pregătiți aluatul:
Într-un blender sau robot de bucătărie, amestecați ouăle, laptele, sarea, praful de usturoi, piper negru, uleiul de măsline extravirgin, cartofii fierți, făina și praful de copt. Se amestecă până la omogenizare.
2. Gatiti legumele:
Incalziti o lingura de ulei de masline extravirgin intr-o cratita mare la foc mediu.
Adăugați ceapa tocată, ardeiul verde și ardeiul roșu. Gatiti pana cand legumele sunt fragede, aproximativ 5 minute.
Se condimenteaza cu sare si piper negru dupa gust. Scoateți legumele din tigaie și lăsați-le deoparte.
3. Gatiti puiul:
daca este necesar, mai adaugati putin ulei de masline in aceeasi tigaie.
Adăugați piepții de pui tăiați cubulețe și gătiți până nu mai sunt roz, aproximativ 5-7 minute.
Se condimentează cu piper negru, pudră de usturoi și oregano după gust.
Se amestecă sosul de roșii și se fierbe încă 2 minute.
4. Combinați și gătiți:
Turnați amestecul în tigaia cu puiul.
Întoarceți legumele fierte în oală.
Se amestecă smântâna pentru gătit.
Presărați brânză rasă deasupra.
Acoperiți tigaia și gătiți la foc mic până când brânza se topește și amestecul se întărește, aproximativ 10 minute.
Comentarii
Trimiteți un comentariu