INGREDIENTE NECESARE:
200 g de kadaif prăjit
2 linguri de unt
4 linguri de zahăr
1 cană de cafea nucă sau alune tocate grosier
Pentru smântână (pahar de 200 ml):
1 litru de lapte
1 cană de zahăr sau după gust
3 linguri de amidon
4 linguri de făină
1 cană de smântână dulce
1 plic de zahăr vanilat
PROCEDURĂ:
1. Pisează mărunt kadaif-ul cu mâinile.
2. Topiți untul într-o tigaie și prăjiți kadaif-ul timp de 2-3 minute la temperatură moderată, amestecând continuu. Adăugați zahărul și amestecați până se dizolvă.
3. Se adauga apoi nucile tocate, se amesteca 1-2 minute si se lasa deoparte.
4. Se amestecă zahărul, făina, amidonul și laptele într-o tigaie, apoi se fierbe pe foc amestecând constant până se îngroașă amestecul. Lasam la racit, apoi adaugam smantana lichida si batem cu mixerul pana obtinem o crema fina.
6. Întindeți jumătate din kadaif pe fundul unei matrițe de dimensiuni medii, astfel încât fundul să fie acoperit. Întindeți crema uniform deasupra.
7. Se toarnă a doua jumătate de kadaif pe cremă și se netezește bine.
Lăsați tortul la frigider pentru cel puțin 3 ore, apoi serviți-l.
Comentarii
Trimiteți un comentariu