Salata de rosii cu menta

 


Roșiile sunt un aliment preferat în timpul verii și le consumăm cel mai mult în combinație cu ceapă și castraveți. Acum este momentul să încerci ceva nou și mai plăcut, iar gustul te va încânta complet.

Secretul acestei salate este într-un singur ingredient. Nu ai ghici niciodată, dar dacă adaugi niște frunze de mentă proaspătă la roșii, vei obține un preparat de vară delicios, care nu va lăsa pe nimeni indiferent. Pe lângă faptul că sunt delicioase, nu trebuie să uităm de beneficiile pentru sănătate ale roșiilor.

Vă aducem o rețetă pentru o salată specială de roșii - o puteți mânca ca masă sau ca garnitură la felul principal.

Ingrediente:

rosii – 1 kg.

Ardei dulce - 2 bucăți

Pătrunjel - 2 legături

Smirnă - 1/2 pachet

Mentă - 3-5 frunze Usturoi

- 3-4 căței

Oțet alcoolic - 1 lingură

Ulei vegetal - 4 linguri

Zahăr - 1,5-2 lingurițe

Sare - 1 linguriță

Ardei iute - la gust

Mod de preparare:

Pune într-un blender ardeiul dulce, usturoiul, menta, mărarul ardeiul iute, oțetul, uleiul vegetal, zahărul și sarea și amestecăm până obții un amestec unic.

Se spala rosiile, apoi se toarna apa clocotita peste ele si se lasa sa stea 5-7 minute, apoi se strecoara si se indeparteaza coaja de pe rosii. Datorită acestei tehnici, roșiile se vor marina mult mai repede. Tăiați fiecare roșie în 4 bucăți.

Pune roșiile în vasul în care vei servi salata și aranjează-le în straturi. Acoperiți fiecare strat cu marinada rezultată și stropiți cu pătrunjel.

Acoperim salata cu folie si o lasam la marinat 2 ore la temperatura camerei, apoi o amestecam bine si o dam la frigider peste noapte.


Comentarii