De ce se amarasc castravetii in gradina ?

 Este rar grădinarul care nu a experimentat creșterea unui castravete amar și s-a întrebat de ce s-a întâmplat. Cauza reală a amărăciunii în castraveți (care apare și în alte tărtăcuțe, cum ar fi dovlecelul) se datorează compusului cucurbitacin. Este întotdeauna prezent în castraveți, dar nivelurile se schimbă în funcție de procesul de creștere a legumelor. Cu cât nivelul de cucurbitacină este mai mare, cu atât castravetele va fi mai amar.


Din păcate, nu vă puteți da seama dacă un castravete devine amar în timp ce încă crește și aveți timp să faceți ceva în privința lui. De obicei, amărăciunea este cauzată de o anumită condiție climatică sau a solului care ar putea fi ușor rezolvată.  Prin urmare, este important să luați măsuri preventive pentru a ii împiedica să devină amari în primul rând.


 Perioadele lungi de vreme caldă și uscată pot contribui la castraveții amari. Păstrați-vă castraveții bine udați pentru a compensa tendința de a deveni amară. Oferiți-le o înmuiere adâncă de cel puțin un centimetru de apă pe săptămână, mai mult în perioadele de secetă extremă. Luați în considerare adăugarea de irigare prin picurare pentru a vă asigura că plantele primesc umiditate adecvată și constantă.

 Adăugați mulci în zona din jurul rădăcinilor atunci când temperaturile cresc pentru a ajuta la conservarea umidității solului și pentru a preveni buruienile.Temperaturile extrem de calde stresează plantele, ceea ce încurajează amărăciunea.


Un alt factor al castraveților amari este solul slab și lipsa generală de nutrienți . Castraveții sunt hrănitori grei, iar un sol bogat în materie organică va ajuta la producerea de castraveți mai puțin stresați și cu un gust mai bun. Ca hrănitori grei, castraveților nu le place concurența pentru apă și nutrienți, fie că este vorba de alte plante de castraveți sau de buruieni. Păstrați patul fără buruieni și distanțați în mod corespunzător plantele de castraveți atunci când semănați semințele primăvara. 


Și de îndată ce observi un castravete amar, ia măsurile de precauție de mai sus pentru a te asigura că restul recoltei tale nu va avea aceeași soartă.

Comentarii