Ingrasamant cu bere pentru rosii , castraveti si ardei

 Cele patru ingrediente principale care constituie berea sunt următoarele:



Cereale : Pentru a face bere, bererii folosesc în principal orz. Dar pot fi folosite și alte cereale precum porumb, secară, orez, ovăz, grâu și speltă. Cerealele conferă berii aroma, aroma și culoarea distinctă. Ele sunt, de asemenea, principala sursă de carbohidrați care joacă un rol crucial în fermentarea berii.

Hamei : Aceste flori verzi adaugă berii amărăciune și o aromă bogată. Florile de hamei sunt, de obicei, fierte pentru a amăra infuzia. Există multe varietăți de hamei, fiecare cu aroma și aroma sa distinctă.

Drojdia : Aceste microorganisme sunt responsabile de fermentație, transformând zaharurile în alcool și dioxid de carbon. Există două tipuri majore de drojdie (ale și drojdie lager), cu sute de tulpini diferite de drojdie în fiecare tip.

Apa : Baza oricărei beri este apa, deoarece asigură hidratarea necesară procesului de preparare.


Nutrienți care promovează creșterea plantelor

Principalii nutrienți vitali pentru creșterea plantelor sunt:


Fosfor (P) : vital pentru dezvoltarea rădăcinilor și transferul de energie de la lumina soarelui la plantă, fosforul contribuie la sisteme radiculare robuste și sănătoase.

Calciu (Ca) : Acest nutrient stimulează creșterea plantelor și este esențial pentru structura și stabilitatea celulelor.

Potasiu (K) : Potasiul reglează absorbția de apă și joacă un rol în fotosinteză și rezistență la boli.

Magneziul (Mg) : Necesar pentru producerea de clorofilă, magneziul ajută plantele să valorifice puterea luminii solare pentru creștere.

Sulful (S) : Deși este necesar în cantități mai mici, sulful este crucial pentru diferite funcții enzimatice și sinteza proteinelor în plante.

Azot (N) : O componentă esențială pentru creșterea cu frunze verzi, azotul este un îngrășământ puternic care ajută la producerea de clorofilă, dând plantelor culoarea lor verde vibrantă.

Berea conține unii dintre acești nutrienți vitali care favorizează vegetația sănătoasă. Dar cum să folosești berea pentru plante?

 Alcoolul poate dăuna plantelor, așa că dacă se întâmplă să aveți bere nedesfacuta, deschideți-o și lăsați-o să stea o zi sau două înainte de a o folosi. Resturile de bere, pe care nu ati mai consumat-o sunt cele mai bune. Aceasta este modalitatea perfectă de a recicla berea veche  pe care nu o mai dorești.  Pentru a folosi berea ca îngrășământ, pur și simplu diluați-o cu apă (aproximativ 1 parte bere la 10 părți apă) și turnați-o în jurul bazei plantelor.

Cum să folosiți berea ca îngrășământ?

Pentru a valorifica proprietățile hrănitoare ale berii și capacitatea de a stimula creșterea plantelor, puteți:


Încorporați berea în rutina dvs. de udare : Berea poate fi un îngrășământ organic puternic dacă este utilizată corespunzător. Doar amestecați berea cu apă și aplicați-o pe plante în mod uniform cu o sticlă de pulverizare (sau un accesoriu de pulverizare pe furtunul de grădină). 

Cele mai bune sunt resturile de bere. Daca folositi bere proaspata va trebui sa o dsfacerti si sa o lasati cateva ore deschisa .

Fii consecvent : consecvența este cheia dacă vrei să vezi rezultate. Pentru a obține toate beneficiile, repetați aplicarea la fiecare două saptamani.

Folosiți bere veche : Da, puteți folosi bere expirată în scopuri de fertilizare. Nu ești sigur dacă berea ta nu mai este potabilă? Unele semne vechi de bere includ lipsa de aburi, lipsa de spumă și un gust neplăcut. Deci, dacă aveți sticle de bere veche în jur, le puteți folosi doar în scopuri de grădinărit.

Utilizați îngrășământ de bere pentru plante de roșii și ardei : Știați că roșiile și ardeii, în special, savurează nutrienții găsiți în bere? Puteți turna direct bere la baza rădăcinilor plantelor. Acest lucru le va spori creșterea și vă va spori recolta. Ce alte plante beneficiază de bere? Pe lângă cele două de mai sus, trandafirii, castravetii și cartofii pot beneficia și de cantități mici de bere.

Mai mute, urmariti in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii