Tort rapid cu cireșe... Nu numai că acest tort este delicios, dar arată absolut superb

 


INGREDIENTE NECESARE:

4 ouă

150 g zahăr granulat (aproximativ 3/4 cană)

Puțină sare

120 g făină simplă (aproximativ 3/4 cană)

30 g cacao pudră (aproximativ 3 linguri)

30 g făină de porumb (aproximativ 3 linguri)

1 linguriță de praf de copt

Ingrediente pentru umplutura de cirese:

500 g cirese fara samburi

60 g zahar granulat


Ingrediente cremoase pentru glazură:

600 g cremă de brânză moale (aproximativ 2,5 căni)

400 g smântână dulce (aproximativ 2 căni),

100 g zahăr granulat (aproximativ 1/2 cană)


PREGĂTIREA:

Pregătiți cuptorul și tava pentru tort: ​​Preîncălziți cuptorul la 180°C (350°F). Tapetați foaia de copt cu hârtie de copt pentru o îndepărtare ușoară.

Faceți amestecul de prăjitură: puneți ouăle, zahărul și un praf de sare într-un castron și bateți până devine spumos. Adăugați făina, pudra de cacao, mălaiul și praful de copt și amestecați ușor pentru a păstra aerul.

Coace: Turnați aluatul în tava pregătită, netezind blatul. Coacem la cuptor pentru 20-25 de minute, sau pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata. Se pune pe un gratar pentru a se raci.

Faceți umplutura de cireșe: Puneți cireșele și zahărul într-o cratiță la foc mediu, amestecând din când în când, până se îngroașă până la o consistență asemănătoare gemului. calma.

Bateți glazura: Bateți crema de brânză și zahărul până se omogenizează. Într-un alt castron, bateți smântâna până se întărește, apoi amestecați în amestecul de cremă de brânză.

Asamblarea tortului: Tăiați tortul pe orizontală în două straturi. Întindeți umplutura de cireșe pe stratul de jos, adăugați puțină smântână și întindeți un alt strat deasupra. Acoperiți întreaga prăjitură cu crema de unt rămasă.

Răcire: Pune tortul la frigider pentru câteva ore înainte de a o tăia.

Bucurați-vă de prăjitura de casă cu cireșe cu ciocolată, cu combinația perfectă de cireșe suculente și ciocolată bogată, toate învelite în cremă de unt dulce!

Comentarii