Nu prăjiți dovleceii până nu încercați această rețetă! Dovlecei la cuptor cu branza si usturoi



 Nu prăjiți dovleceii! Acest truc a încântat milioane de gospodine!

Ingredientele necesare pentru prepararea acestor dovlecei sunt urmatoarele:

1 dovlecel

Sare

Pudra de usturoi

Boia

Ulei vegetal

80 grame branza (rasa)

Marar proaspat (tocat)

30 grame maioneza


CUM SE PREPARA ACESTI DOVLECEI

Mai intai se incinge cuptorul la 180°C si se pregateste o tava de copt tapetand-o cu hartie de copt. Apoi curățați dovleceii și tăiați-i în inele rotunde.

Se amestecă rondelele de dovlecel cu sare, praf de usturoi, boia de ardei și o cantitate mică de ulei vegetal într-un bol. Amestecați bine ingredientele pentru a vă asigura că dovleceii sunt acoperiți uniform cu condimentele aromate.

Asezati cercurile de dovlecel, dupa ce le asezonati, in foaia de copt pregatita. Puneți dovleceii în cuptorul preîncălzit și lăsați-i să se frigă timp de 15 minute sau până când ajung la o textură fragedă și o nuanță subtilă de auriu.

În timp ce se coace dovlecelul, profitați de ocazie pentru a rade fin brânza și tocați mărarul proaspăt. Amesteca branza rasa, mararul tocat si maioneza intr-un vas separat, avand grija ca toate ingredientele sa fie bine amestecate.

După ce dovleceii au stat 15 minute la cuptor, scoateți-i și întindeți uniform amestecul de brânză și mărar peste rondelele de dovlecei. Reintroduceți tava la cuptor și coaceți în continuare încă 5-7 minute, sau până când brânza se topește și se rumenește.

După ce i-ați scos din cuptor, lăsați dovleceii copți cu brânză și mărar să se răcească puțin înainte de servire. Puteți servi acest fel de mâncare adorabil ca garnitură sau aperitiv excelent.

Bucurați-vă de preparatul dvs. delicios și ușor de dovlecei!

Comentarii