Paine turceasca - o rețetă simplă de aluat moale, fără frământare

 


Ingrediente:

pentru aluat

Lapte 1 cana

apa calduta 1 cana

ulei de masline extravirgin 3 linguri

zahar 1 lingurita

sare 1/2 lingurita

drojdie uscata instant 2 1/4 linguri

albus mare 1

faina universala 4 1/2 cani ou mare

si Glazura cu iaurt

galbenusuri de ou 1

iaurt simplu 1 lingura

Apa 1 lingura

Seminte de susan 2 linguri


PREPARARE:

Într-un castron mare, amestecați laptele, apa, uleiul de măsline, zahărul, sarea și drojdia.

Se amestecă treptat făina. Cand aluatul este format, se acopera si se lasa 30 de minute.

Făinați suprafața de lucru. Scoateți aluatul și modelați-l într-o bilă. Tăiați-l în 8 părți egale.

Acoperiți tava cu hârtie de copt. Se aseaza 2 bile de aluat pe foaie, se acopera si se lasa 20 de minute.

Preîncălziți cuptorul la 400 ° F și puneți o tavă goală de copt pe gratarul cel mai de jos.

Bateți oul, iaurtul și apa într-un castron. Întindeți glazura deasupra aluatului, apoi modelați aluatul într-un cerc de aproximativ ½ inch grosime.

Faceți câteva adâncituri în jurul marginii aluatului pentru a forma un cerc. Faceți 2 linii diagonale de adâncituri peste aluat pentru a forma romburi. Se acopera si se lasa 10 minute. Repetați cu aluatul rămas.

Repetați adânciturile. Decoram aluatul cu seminte de susan.

Turnați 2 căni de apă în vasul de copt gol. Coaceți timp de 15 până la 18 minute sau până când se rumenesc.

Scoateți din cuptor și acoperiți cu un prosop de hârtie umed. Repetați cu aluatul rămas. Lăsați pâinile să se răcească puțin înainte de servire.

Comentarii