Ingrediente
90 g unt
2 cepe medii, tocate grosier
1 cățel de usturoi, zdrobit
500 g ciuperci, tocate mărunt (func bine ciupercile de castan sau buton)
2 linguri de făină simplă
1l supa fierbinte de pui
1 frunză de dafin
4 linguri smantana simpla
o mână mică de pătrunjel cu frunze plate, tocat gros, pentru a servi (opțional)
PASUL 1
Încălziți untul într-o cratiță mare și gătiți ceapa și usturoiul până când se înmoaie, dar nu se rumenesc, aproximativ 8-10 minute.
PASUL 2
Adăugați ciupercile și fierbeți la foc mare încă 3 minute până se înmoaie. Se presară peste făină și se amestecă pentru a se combina. Se toarnă supa de pui, se aduce amestecul la fierbere, apoi se adaugă foaia de dafin și se mai fierbe încă 10 minute.
PASUL 3
Scoateți și aruncați frunza de dafin, apoi îndepărtați amestecul de ciuperci de pe foc și amestecați folosind un blender de mână până când se omogenizează. Reîncălziți ușor supa și amestecați prin smântână (sau puteți îngheța supa în această etapă - pur și simplu amestecați prin smântână când se încălzește). Presarati peste patrunjel, daca doriti, si serviti.
Urmariti si reteta video :
Comentarii
Trimiteți un comentariu