Aceasta greseala va provoca intotdeauna uscarea castravetilor ! - De ce se usuca castravetii

 



Cu exceptia cazului in care plantele de castraveti se usuca din cauza bolilor mai exista o cauza care duce la uscarea plantelor de castraveti desi plantele sunt sanatoase si bine ingrijite.

Probabil ati observat cu unele plante de castraveti incep sa se usuce mult prea devreme desi nu au boli sau alte probleme. O cauza care duce intotdeauna la uscarea si moartea plantei este lasarea de castraveti pe vita care incep sa se maturizeze si sa produca seminte.

Eu, de multe ori, las intentionat o planta sau doua de castraveti cu fructe care se maturizeaza pentru a le recolta semintele.

Insa daca doriti sa aveti castraveti pana toamna , atunci ar trebui sa evitati sa faceti acest lucru. Verificati planta de castraveti sa nu aiba castraveti mari care incep sa faca seminte.

Deoarece scopul plantei este sa se inmulteasca , adica sa produca seminte. Odata ce are seminte nu mai produce frunze, flori sau fructe de castraveti.

Daca vreti castraveti maturi , culegeti-i daca nu vreti seminte. Incercati sa recoltati castravetii cat sunt mici pentru a evita uscarea plantei.


Mai multe despre uscarea castravetilor in videoclipul de mai jos :

Comentarii