Cea mai buna reteta de ardei iuti pentru iarna





Acești ardei iuti conservați astfel rezistă mulți ani în borcane și sunt folosiți ca condiment pentru supe și tocane. Deci, ai o grămadă de ardei iute pe care i-ai crescut în grădina ta sau pe care i-ai găsit la piatat și nu știi ce să faci cu ei. Cel mai bun mod de a le face față este să-i pui in borcane. Cum faci acest lucru? Aici ai cea mai ușoară rețetă de pe planetă. 

Prin această metodă, ardeii rezistă și ani pe rafturi dacă nu îi mănânci pe toți într-un sezon. Borcanele sunt un cadou grozav pentru familie sau prieteni în preajma sărbătorilor, deoarece sunt superbe și colorate. În primul rând, trebuie să începeți cu borcanele. Curățați-le cu apă caldă și săpun sau puneți-le în mașina de spălat vase. Încercați să înlocuiți capacele mai vechi care nu arată bine. Dacă sunt prea vechi sau au rugină pe ele, înlocuiți-le. Ardeii se spala si se curata dar tulpina se lasa asa cum este. 

CONTEAZĂ DACĂ TĂIEM ARDEII ÎN RONDELE CU ACEASTĂ METODĂ?

 Nu, nu contează. Cu toate acestea, asigurați-vă că ardeii sunt toți scufundați în oțet. Folosiți oțet cu aciditate de cel puțin 5%, ideal de 9.


 se toarna otet aproximativ jumatate din volumul borcanului

o jumatate lingurita de zahar

o jumatate lingurita de sare grunjoasa


Mai multe in videoclipul de mai jos:

Comentarii