Dulceata de mure - reteta bunicii



Poate ca nu stiati , dar dulceata de mure este una dintre cele mai usoare retete de dulceata si totusi printre cele mai delicioase.

Pentru o reteta traditionala avem nevoie de doar doua ingrediente : mure si zahar.

 Murele se curata de frunze si de alte impuritati.

Avem nevoie de 400 g zahar la 1 kg1 kg de mure.

Cantitatea de zahar este totusi variabila, in functie de cat de dulce este murele.

Se lasa cateva ore pentru ca murele sa lase putin suc. Se pune la fiert la foc mic, 2-3 ore in functie de camtitate.

Se scoate o cantitate mica , se lasa 5 minute pentru a verifica daca s-a intarit. Se toarna fierbinte in borcane.

Mai multe detalii , in videoclipul de mai jos :

Comentarii

Postări populare

Ciuperci la borcan pentru iarna

De ce fermenteaza sucul de rosii - bulionul ?

Ciuperci rosioare , vinecioare - hulubite

Bureti iuti la borcan

Retete cu rosioare sau vinecioare - hulubite

Cultivarea usturoiului din seminte

Branza - Cas in saramura la borcan pentru iarna

Recoltarea semintelor de rosii

Formarea capatanei la varza

Inmultirea crizantemelor

Arhivați

Afișați mai multe